gasten online
Registreer en profiteer!
 

Succesvol online als zzp'er

Stel: je hebt een boekhouder, schilder of bedrijfsadviseur nodig. Waar begin je dan met zoeken? Nu je zelf ondernemer bent geworden, is internet ook dé plek waar jouw klanten jou vinden. Met een goede website zet je jezelf als ondernemer op de kaart. Het vastleggen van je domeinnaam met een professioneel e-mailadres is in ieder geval een must. Je hebt het zó gerealiseerd en, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, hoeft het ook helemaal niet duur te zijn. Volg onderstaande stappen en zet jezelf als ondernemer online op de kaart.

1. Vind een hostingprovider

Bij een hostingprovider registreer je je domeinnaam en neem je aanvullende diensten af zoals e-mail, hosting (ruimte voor je website) en webdesign. Raadpleeg voordat je een keuze maakt zeker de ervaringen van gebruikers op onafhankelijke websites als en www.internetten.nl. Zoek vooral een betrouwbare en deskundige provider. Het is belangrijk dat je website altijd online is en je in noodgevallen snel geholpen wordt. Stel, er is een storing op jouw webwinkel - dan kun je veel inkomsten mislopen. Denk daar dus aan als je een provider zoekt.

2. Kies je product

Domeinnaam

Je domeinnaam verwijst naar je website en e-mail. Wil je (nog) geen e-mail of website, leg dan in ieder geval je bedrijfsnaam als domeinnaam vast en voorkom dat je concurrent jouw naam gebruikt. Gebruik het liefst een .nl domein, dit is professioneler en het meest voor de hand liggend voor je bezoekers. Leg eventueel ook de .com en .eu variant vast, en denk aan typfouten en varianten met bijvoorbeeld je branche of regio erin verwerkt.

E-mail

Een eigen e-mailadres met de naam van je onderneming oogt betrouwbaar en professioneel en zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent. Voor een paar euro per maand koppel je je domeinnaam aan een e-mailpakket. Je kunt je e-mail overal ter wereld benaderen via webmail in je internetbrowser en je spamfilter en virusscan garanderen maximale beveiliging.

Hosting

Wil je een website? Koppel je domeinnaam dan aan een hostingpakket. Je website heeft natuurlijk voldoende ruimte nodig. Welk pakket het beste bij je past, hangt af van hoe groot je website wordt, hoeveel bezoekers je krijgt en de software die je gebruikt. Dat is in het begin natuurlijk nog lastig te bepalen. Ga daarom eerst voor een klein pakket. Upgraden kan altijd.

3. Maak je website

Zelf maken

Is je budget beperkt en ben je redelijk handig met internet? Dan kun je kiezen voor open source software zoals WordPress. Dit kun je zelf installeren en (laten) updaten.

Laten maken

Heb je weinig tijd, ben je internetleek of wil je een professionele look? Laat je website dan ontwikkelen door een specialist. Zij nemen jou de zorg voor je site uit handen zodat jij je volledig kunt focussen op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf.

Webshop

Het bouwen van een webshop is een vak apart. Het is daarom verstandig hiervoor een webdesigner in te schakelen. Ben je zelf een ervaren webmaster, dan kun je bijvoorbeeld OpenCart, Prestashop of Magento op je hostingpakket installeren om je shop in te bouwen.

4. Zorg dat je gevonden wordt

Je klanten oriënteren zich online in zoekmachines zoals Google. Zorg dat je op de eerste pagina met zoekresultaten gevonden wordt door je website te optimaliseren met SEO (Search Engine Optimization). Een SEO-specialist legt de basis voor een goede vindbaarheid in zoekmachines en voorziet je van zoekterm-advies en rapportages. In de whitepapers hieronder lees je daar meer over.

Meer weten? Wellicht heb je iets aan onderstaande downloads! Op onze downloadpagina vind je meer gratis documenten over online succes.

Downloads

Whitepaper 

SEO, AdWords en Google Analytics

Whitepaper 

Jouw eigen website (laten) maken

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord