• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Succesvol online als zzp'er

Bijna iedere zoektocht naar een aanbieder begint tegenwoordig op internet. Nu je zelf ondernemer bent geworden, is het dan ook zaak dat ook jij online te vinden bent. Met een goede website zet je jezelf als ondernemer op de kaart. Het vastleggen van je domeinnaam met een professioneel e-mailadres is in ieder geval een must. Je hebt het zó gerealiseerd en, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft het helemaal niet duur te zijn.

Volg de onderstaande 4 stappen en zet je jezelf als ondernemer op de kaart.

1. Vind een hostingprovider

Bij een hostingprovider registreer je je domeinnaam en neem je aanvullende diensten af, zoals e-mail, hosting (ruimte voor je website) en webdesign. Raadpleeg voordat je een keuze maakt zeker de ervaringen van gebruikers op onafhankelijke websites als www.internetten.nl. Zoek vooral een betrouwbare en deskundige provider. Het is belangrijk dat je website altijd online is en je in noodgevallen snel geholpen wordt. Stel, er is een storing op jouw webwinkel - dan kun je veel inkomsten mislopen. Denk daar dus aan als je een provider zoekt.

2. Kies je product

Domeinnaam

Je domeinnaam verwijst naar je website en e-mail. Wil je (nog) geen e-mail of website, leg dan in ieder geval je bedrijfsnaam als domeinnaam vast. Zo voorkom je dat je concurrent jouw naam gebruikt. Gebruik het liefst een .nl domein, dit is professioneler en het meest voor de hand liggend voor je bezoekers. Leg eventueel ook de .com en .eu variant vast enk, als je een webwinkel begint, de .shop extensie. Denk ook aan het registreren van varianten op jouw bedrijfsnaam, met bijvoorbeeld je branche of regio erin verwerkt.

E-mail

Een eigen e-mailadres met de naam van je onderneming oogt betrouwbaar en zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent. Voor een paar euro per maand koppel je je domeinnaam aan een e-mailpakket.

Hosting

Wil je een website? Koppel je domeinnaam dan aan een hostingpakket. Je website heeft natuurlijk voldoende ruimte nodig. Welk pakket het beste bij je past, hangt af van hoe groot je website wordt, hoeveel bezoekers je krijgt en de software die je gebruikt. Dat is in het begin natuurlijk nog lastig te bepalen. Ga daarom eerst voor een klein pakket. Upgraden kan altijd. 

ZZP Stappenplan

Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te beginnen.

ZZP Stappenplan
ZZP Stappenplan

3. Maak je website

Zelf maken

Is je budget beperkt en ben je redelijk handig met internet? Dan kun je kiezen voor open source software zoals WordPress. Dit kun je zelf installeren en (laten) updaten.

Laten maken

Heb je weinig tijd of ben je niet zo handig met internet, of wil je een professionele look? Laat je website dan ontwikkelen door een specialist. Zij nemen jou de zorg voor je site uit handen zodat jij je volledig kunt focussen op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf.

Webshop

Het bouwen van een webshop is een vak apart. Het is daarom verstandig hiervoor een webdesigner in te schakelen. Ben je zelf een ervaren webmaster, dan kun je bijvoorbeeld OpenCart, Prestashop of Magento op je hostingpakket installeren om je shop in te bouwen.

4. Zorg dat je gevonden wordt

Je klanten oriënteren zich online met zoekmachines zoals Google. Zorg dat je op de eerste pagina met zoekresultaten gevonden wordt door je website te optimaliseren met SEO (Search Engine Optimization). Een SEO-specialist legt de basis voor een goede vindbaarheid in zoekmachines en voorziet je van advies en rapportages. In de whitepapers hieronder lees je daar meer over.

Meer weten? Wellicht heb je iets aan onderstaande downloads! Op onze downloadpagina vind je meer gratis documenten over online succes.

Gratis downloads

Bekijk alle downloads

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Bekijk ook onze facebook pagina voor het laatste nieuws

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.