gasten online
Registreer en profiteer!
 

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

2 maart 2020

Van veel online programma’s zijn ook mobiele versies beschikbaar. Als zzp’er heb je daardoor de vrijheid om zaken te doen wanneer en waar je maar wil. Mobiele apps kunnen je bovendien een hoop werk uit handen nemen. In dit artikel brengen wij de voordelen van factureren en boekhouden met een mobiele app voor jou in kaart.

1. Bespaar geld

Een mobiele app voor het verzenden en ontvangen van facturen en betalingen, bespaart een hoop print- en verzendkosten. Uit onderzoek blijkt dat digitale betalingen tussen de 50% en 80% goedkoper zijn dan traditionele betalingen op papier.

2. Bespaar tijd

Met mobiel boekhouden hoef je niet langer achter je computer te zitten, om de status van facturen of betalingen te checken. Digitaal factureren en boekhouden geeft je de vrijheid om je boekhouding waar dan ook uit te voeren: tijdens de lunch, op weg naar het vliegveld of in de trein. Digitaal factureren bespaart tijd voor je klanten. Zij kunnen hun facturen eenvoudig digitaal betalen.

3. Zorg voor meer transparantie

Door het stroomlijnen van betalingsprocessen via een facturatie-app, versterk je de relatie met jouw klant. Mobiel factureren vergroot de transparantie, doordat leveranciers automatisch toegang hebben tot betaalinformatie. Met een mobiele app kun je overboekingsinformatie plaatsen en automatisch leveranciers op de hoogte stellen dat betaalinformatie beschikbaar is. Dit versterkt samenwerkingen, efficiëntie en zichtbaarheid. Zo kun jij je als zzp’er meer op andere belangrijke activiteiten focussen.

4. Integreer met andere systemen

Tegenwoordig geven veel boekhoud-apps de mogelijkheid om diverse systemen met elkaar te integreren. Zo kun je je boekhoudsoftware koppelen aan urenregistratiesoftware. Hiermee kun je eenvoudig gewerkte uren automatisch laten factureren. Ook kun je boekhoudsoftware integreren met CRM-software. Op deze manier heb je naast alle andere klantgegevens ook de beschikking over de financiële status van klanten.

5. Documenten eenvoudig verwerken

Met een boekhoud-app kun je documenten en bonnen sneller verwerken door er simpelweg een foto van te maken met je smartphone en deze te uploaden in de app. De app slaat het vervolgens op in het systeem. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van online boekhoudprogramma's.

 

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Hier kan je alle pakketten met elkaar vergelijken en kijken wat het beste bij je past.

Vergelijk boekhoudprogramma's

6. Op elk moment en overal je boekhouding doen

Een groot voordeel van een boekhouding-app is dat je je smartphone altijd bij de hand hebt. Je kunt dus waar je ook bent je boekhouding doen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Erg handig wanneer je veel onderweg bent of veel externe afspraken hebt.

Boekhouden en factureren met een app brengt dus veel voordelen met zich mee. Het bespaart tijd en geld, het zorgt voor transparantie en je kunt op elk moment waar je maar wilt je boekhouding doen.

 Keer hier terug naar het dossier "Hoe kan ik mijn boekhouding regelen?"

Terug naar overzicht

Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als bedrijf en ondernemer de juiste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

 

Meer blogs van Arjan Nieuwbeerta

25 juli 2019

Administratie software voor zzp: wat zijn de mogelijkheden?

3 april 2019

Factuur maken als zzp'er? De opties en kosten onderzocht

22 januari 2020

Online boekhouden als zzp'er? Alle concrete voordelen op een rij!

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord