gasten online
Registreer en profiteer!
 

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

25 juli 2016

Dankzij de opkomst van smartphones en de doorontwikkeling ervan, hebben software ontwikkelaars van applicaties de mogelijkheid hier op in te spelen. Zo zijn er van online software programma’s nu vaak ook mobiele versies beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om het systeem op je smartphone, tablet en zelfs smartwatch te gebruiken. Dankzij deze technologie heb je als zzp’er nu de vrijheid om zaken te doen wanneer en waar je maar wil.

Ook kunnen deze mobiele apps een hoop werk uit handen nemen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van factureren en boekhouden met een mobiele app? Met dit artikel brengen wij dit voor je in kaart.

Het bespaart geld

Een mobiele app gebruiken voor het verzenden en ontvangen van facturen en betalingen, bespaart een hoop print- en verzendkosten. Uit onderzoek blijkt dat digitale betalingen tussen de 50% en 80% goedkoper zijn dan traditionele betalingen op papier.

Het bespaart tijd

Met mobiel boekhouden hoef je niet langer achter je computer te zitten, om de status van facturen of betalingen te checken. Digitaal factureren en boekhouden geeft je de vrijheid om je boekhouding waar dan ook uit te voeren: tijdens de lunch, op weg naar het vliegveld of in de trein. Digitaal factureren bespaart ook tijd voor je klanten. Zij kunnen hun facturen namelijk eenvoudig digitaal betalen.

Het zorgt voor meer transparantie

Door het stroomlijnen van betalingsprocessen via een facturatie app, versterk je de relatie tussen de klant of leverancier en jouw bedrijf. Mobiel factureren vergroot namelijk de transparantie, doordat leveranciers automatisch toegang hebben tot betaalinformatie. Met een mobiele app kun je overboekingsinformatie plaatsen en automatisch leveranciers op de hoogte stellen dat betaalinformatie beschikbaar is. Hiermee worden samenwerkingen, efficiëntie en zichtbaarheid versterkt. Zo kun je als zzp’er ook meer op andere belangrijke activiteiten focussen.

Je kunt het integreren met andere systemen

Tegenwoordig geven veel boekhouding apps de mogelijkheid om diverse systemen met elkaar te integreren. Zo kun je bijvoorbeeld je boekhoudsoftware koppelen aan urenregistratie software. Hiermee kun je eenvoudig gewerkte uren automatisch laten factureren. Ook kun je boekhoud software integreren met CRM software. Op deze manier heb je naast alle andere klantgegevens ook de beschikking over de financiële status van klanten.

Je kunt documenten eenvoudig verwerken

Met een boekhouding app heb je de mogelijkheid om documenten en bonnen sneller te verwerken. Dit doe je door hier simpelweg een foto van te maken met je smartphone en te uploaden in de app. Hij slaat het volgens op in het systeem en kun je hem in een map indelen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van online boekhoudprogramma's.

 

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Hier kan je alle pakketten met elkaar vergelijken en kijken wat het beste bij je past.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Je kunt op elk moment en overal je boekhouding doen

Een groot voordeel van een boekhouding app is dat je je smartphone overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt dus waar je maar bent je boekhouding doen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Dit is erg handig wanneer je als zzp’er veel onderweg bent of wanneer je veel externe afspraken hebt.

Boekhouden en factureren met een app brengt dus veel voordelen met zich mee. Het bespaart tijd en geld, het zorgt voor transparantie en je kunt op elk moment waar je maar wilt je boekhouding doen. Erg handig dus, wanneer je als zzp’er vaak onderweg bent.

 

Terug naar overzicht

Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als bedrijf en ondernemer de juiste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

 

Meer blogs van Arjan Nieuwbeerta

25 juli 2019

Administratie software voor zzp: wat zijn de mogelijkheden?

3 april 2019

Factuur maken als zzp'er? De opties en kosten onderzocht

19 maart 2019

Online boekhouden als zzp'er? Alle concrete voordelen op een rij!

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.