gasten online
Registreer en profiteer!
 

Wat is online marketing?

Aangezien online marketing uit geen enkele bedrijfsstrategie meer weg te denken is, is het wel belangrijk om te weten wat online marketing, of internet marketing, nou precies is en wat allemaal deel uitmaakt van het online marketing geheel. In dit kennisartikel lees je alles over dit onderwerp.

Online marketing: wat is het?

De definitie van online marketing

Online marketing kan gedefinieerd worden als het bereiken van je marketingdoelstellingen door middel van internet en daaraan gerelateerde hulpmiddelen zoals smartphones en e-mail.

Met online marketing kun je verschillende doelen bereiken zoals:

  • het opbouwen van naamsbekendheid;
  • loyale klanten;
  • het genereren van bezoekers;
  • het realiseren van verkopen of aanvragen.

De verschillende online marketing vormen

Door de nog steeds toenemende groei van het internet, worden ook de vormen van online marketing steeds verder uitgebreid. Waar online marketing voorheen één specialisatie was, kan deze vorm van marketing opgedeeld worden in allerlei specialisaties. En ook het aantal specialisaties blijft alsmaar groeien. De meest belangrijke middelen binnen online marketing zijn:

SEO – Zoekmachine optimalisatie

SEO (Search Engine Optimization) is het optimaliseren van je website voor het gratis gedeelte van Google. De specialisatie SEO bestaat in grote lijnen uit drie pijlers, namelijk: techniek, content en populariteit. SEO staat aan de basis van je online marketing strategie. Eerst moet de basis, bestaande uit de techniek en de content, goed staan, voordat je hier verder mee gaat. SEO zorgt aan de ene kant dus voor een permanente plaatsing in de Google resultaten en aan de andere kant draagt het ook bij aan het omlaag brengen van de adverteerkosten van SEA.

SEA – Zoekmachine adverteren

SEA (Search Engine Advertising) heeft betrekking op het betaalde gedeelte van Google. Het is het ideale kanaal om extra omzet te genereren. Met als belangrijkste doel: het adverteren op internet zo in te zetten dat elke euro die je besteedt ook daadwerkelijk winst oplevert. Hoe dan? Door het gebruiken van de juiste zoekwoorden en het adverteren op rendabele producten en diensten. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de zoekwoorden die je in je advertenties gebruikt, ook terugkomen op de website. Een belangrijk samenspel met SEO dus.

Usability

Usability staat voor het gebruiksvriendelijker maken van je website. Want wanneer bezoekers via SEO of SEA wel op je website terecht komen, maar er uiteindelijk niets doen, is er iets mis. Met usability ben je dus bezig om deze gebruikerservaring te optimaliseren met als doel conversieoptimalisatie.

Contentmarketing

Content omvat alle vormen online communicatie richting jouw doelgroep. Hierbij kun je denken aan tekst, afbeeldingen, video’s, whitepapers en reviews op je website, maar ook Facebook- en Twitterberichten enzovoorts. Aan contentmarketing kunnen verschillende doeleinden ten grondslag liggen zoals online vindbaarheid, online identiteit, persoonlijkheid en vertrouwen. Al deze doelen samen maken van jouw merk ook echt jouw merk. Het is dus belangrijk dat hier een gedegen strategie aan vooraf gaat.

Analytics

Meten is weten. Met Google Analytics worden alle gegevens en cijfers van jouw website verzameld. Dit zijn dus de objectieve gegevens van de bezoekers op je website. Welke pagina’s worden er bekeken? Via welk kanaal komen ze binnen? En waar verlaten ze je website weer? Wanneer je inzicht hebt in deze gegevens, wordt het maken van de juiste keuzes veel eenvoudiger. Google Analytics brengt als het ware alle kanalen en specialisaties samen middels een helikopterview.

Nu weet je de basis van wat er allemaal onder online marketing valt. Wil je je hierin verdiepen? We bieden een aantal leerzame, gratis whitepapers aan waarmee je je kennis van internetmarketing uitbreidt!

Downloads

Whitepaper 

Een succesvolle bedrijfspagina op Facebook

Stappenplan 

Het schrijven van een social media marketingplan

Whitepaper 

Jouw eigen website (laten) maken

Whitepaper 

SEO, AdWords en Google Analytics

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus als zzp'er?

Bezoek ons dossier

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord