• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Wat hou ik netto over als zzp'er?

Een veelgestelde vraag van zzp'ers is: wat hou ik netto eigenlijk over als ik een bepaald uurtarief bereken? Om jezelf een beeld te geven van je netto besteedbaar inkomen hebben wij de netto zzp calculator ontwikkeld. Met deze rekenmachine bereken je snel je nettoloon als zzp'er.

Wat hou ik netto over als zzp'er?

Wil je snel weten wat je netto over zal houden als zzp'er? Bereken je besteedbaar inkomen via onze netto inkomen calculator!

Netto inkomen calculator
Wat hou ik netto over als zzp'er?

De rekenmachine geeft een indicatief beeld. Er wordt geen rekening gehouden met onder andere de bijtelling van een bedrijfsauto of -bus en aftrekbare ziektekosten.

Wil je een uitgebreid advies over de fiscale consequenties van deze zaken, dan raden we je aan om contact op te nemen met één van onze partners in jouw regio. De boekhouders waar wij achter staan ​​en welke worden aanbevolen in jouw regio vind je op onze pagina Hulp in jouw regio.

Handige calculatoren

Bekijk ook eens deze handige calculatoren:

TIP Wil je zelf een beeld krijgen van je inkomsten en uitgaven? Hieronder vind je enkele boekhoudpakketten die je als zzp'er kunt gebruiken om je boekhouding beter op orde te krijgen.

 

TIP Meer weten over ondernemen? In het Handboek Ondernemen van de Belastingdienst vind je praktische informatie over premies, belastingen en bijdragen. Download het gratis handboek hieronder.

Gratis downloads

Bekijk alle downloads

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Onze partners

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!