gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe schrijf je een pakkende tekst als zzp'er?

Het visitekaartje van jouw bedrijf is je website en/of je brochure. Zorg daarom altijd voor sterke teksten die jouw producten of diensten het beste vertegenwoordigen! In dit artikel leggen we je uit hoe je sterke teksten voor jouw website schrijft!

Zo schrijf je een goede tekst

Het belang van pakkende teksten

Het schrijven van pakkende teksten is erg belangrijk. Jouw lezer moet immers binnen een aantal seconden geprikkeld worden. Wanneer een potentiële klant jouw tekst leest, is het belangrijk om de aandacht van de lezer vast te houden. Dit kun je doen door te werken met korte, unieke en interessante teksten. Kort maar krachtig - want zeg nu zelf: jij geeft toch ook op als je enorm lange pagina's met tekst ziet?

Unique Selling Points

Je Unique Selling Points, oftewel: je USP's, zijn de kenmerkende zaken waar jij uniek en goed in bent. Dit zijn je sterkste punten. Beschrijf je USP's, maar zonder te irriteren met kleuren of knipperende teksten. Hou het vooral bij hier en daar een vet gedrukt woord te gebruiken om de aandacht te richten op wat jou uniek maakt. Wat zouden USP's kunnen zijn? enk hierbij aan zaken als bijvoorbeeld 'tientallen jaren ervaring', 'gratis verzending binnen 24 uur' of een interessant kennismakingsaanbod. Dat zijn punten die een potentiële koper over de streep weten te trekken.

SEO-technische webteksten

Wil je beter en sneller gevonden worden op internet door zoekmachines als Google? Dan ben je op zoek naar SEO teksten: Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je in jouw teksten bepaalde zoek- en trefwoorden verwerkt waardoor Google jou indexeert. Ben je tekstschrijver, dan kun je woorden als 'teksten schrijven', 'redacteur', 'redactie', 'redigeren' in jouw teksten verwerken. Gebruik dit natuurlijk niet teveel: dan straft Google je juist af door je lager in de zoekresultaten te zetten. Wil je zeker weten dat dit goed gebeurt? Besteed het dan uit aan een professional, zoals internetmarketingbedrijven. 

Contact met een tekstschrijver

Wil je als starter zo min mogelijk kosten maken, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een freelance tekstschrijver. Deze freelancers zijn vaak voordeliger dan een tekstbureau of een internetmarketing-bedrijf. Via deze link kun je contact opnemen met professionals uit het schrijversvak waarmee we samenwerken. Geef duidelijk aan wat je budget is voor een compleet gevulde website, wat jouw doelgroep is en wat je wenst te bereiken met je website of brochure. Vraag of jouw professie overeenkomt met de ervaring van de schrijver om een goede match te vormen en laat de rest maar over aan de schrijver!

Downloads

Whitepaper 

SEO, AdWords en Google Analytics

Stappenplan 

Het schrijven van een social media marketingplan

Bekijk alle downloads

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze tekstschrijvers?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.