• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Hoe schrijf je een pakkende tekst als zzp'er?

De visitekaartjes van jouw bedrijf zijn je website en je brochure. Zorg daarom altijd voor sterke teksten die jouw aanbod het beste vertegenwoordigen! In dit artikel leggen we je uit hoe je pakkende teksten voor jouw website schrijft.

Zo schrijf je een goede tekst

Het schrijven van pakkende teksten is erg belangrijk. Je wilt een potentiële klant immers binnen een aantal seconden prikkelen. Vervolgens is het belangrijk om de aandacht van de lezer vast te houden. Dit kun je doen met korte, unieke en interessante teksten. Kort maar krachtig - want zeg nu zelf: jij geeft toch ook op als je enorm lange pagina's met tekst ziet?

Benadruk je sterke punten

Je Unique Selling Points, oftewel: je USP's, zijn de kenmerkende zaken waar jij uniek en goed in bent. Dit zijn je sterkste punten. Beschrijf je USP's, maar zonder te irriteren met kleuren of knipperende teksten. Hou het bij hier en daar een vet gedrukt woord om de aandacht te richten op wat jou uniek maakt.

Wat zouden USP's kunnen zijn? Denk aan zaken als 'tientallen jaren ervaring', 'gratis verzending binnen 24 uur' of een interessant kennismakingsaanbod. Dat zijn punten die een potentiële koper over de streep trekken.

ZZP Stappenplan

Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.

ZZP Stappenplan
ZZP Stappenplan

Schrijf SEO-technische webteksten

Wil je beter gevonden worden op internet door zoekmachines als Google? Dan ben je op zoek naar SEO teksten: Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat je in jouw teksten bepaalde zoek- en trefwoorden verwerkt waardoor Google jou indexeert. Ben je tekstschrijver, dan zul je woorden als 'teksten schrijven', 'redacteur', 'redactie', 'redigeren' in jouw teksten verwerken.

Gebruik dit niet teveel, want dan straft Google je juist af door je lager in de zoekresultaten te zetten. In dit artikel is nog veel meer te lezen over goede vindbaarheid en het schrijven van SEO-technische webteksten. Wil je zeker weten dat dit goed gebeurt? Besteed het dan uit aan een professional, zoals internetmarketingbedrijven. 

Contact met een professionele tekstschrijver

Wil je als starter zo min mogelijk kosten maken, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een freelance tekstschrijver. Deze freelancers zijn vaak voordeliger dan een tekstbureau of een internetmarketingbedrijf. Via deze link kun je contact opnemen met professionals uit het schrijversvak waarmee we samenwerken.

Geef duidelijk aan wat je budget is voor een compleet gevulde website, wat jouw doelgroep is en wat je wenst te bereiken met je website of brochure. Vraag of jouw professie overeenkomt met de ervaring van de schrijver om een goede match te vormen en laat de rest maar over aan de schrijver!

Gratis downloads

Bekijk alle downloads

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze tekstschrijvers?

Onze partners

Starten als zzp'er doe je niet alleen. Daarom werken wij samen met tientallen regionale partners. Zoek vrijblijvend hulp in jouw regio.