• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 3 min

SharePeople vergroot vangnet: zzp’ers met (tijdelijk) lager inkomen ook welkom

SharePeople biedt zzp’ers met een (tijdelijk) lager inkomen van € 1.000 netto per maand de mogelijkheid om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Vooral zzp’ers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector waar zware klappen vallen als gevolg van de coronacrisis, kunnen volgens SharePeople profiteren van dit extra vangnet.

Inkomensdekking toevoegen

Met SharePeople kunnen (zelfstandig) ondernemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid opvangen. Tot nu toe werd voor deelname een inkomensdrempel gehanteerd van € 1.500 per maand. Met name zzp’ers in de culturele en creatieve sector hebben momenteel te maken met omzetverlies. Om ook deze zzp’ers te laten profiteren van dit extra netwerk, heeft SharePeople besloten om een extra inkomensdekking toe te voegen aan de onderkant.

Extra tussencategorie

Tegelijk heeft SharePeople een extra tussencategorie toegevoegd van €2.500, zodat er nu vijf inkomensniveaus zijn: €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 en €3.000. Een klant doneert één keer per maand maximaal 6% van de gekozen inkomensdekking. (Maximaal €60, €90, €120, €150 of €180, al vallen de kosten in de praktijk veel lager uit.) Deelnemers bij SharePeople zijn gemiddeld €30 per maand kwijt; bij de nieuwe laagste categorie zal dat zo’n €20 zijn.

Het inkomensniveau waarvoor je kiest moet overeenkomen met wat je nu minimaal besteedbaar verdient

Cosmas Blaauw, oprichter SharePeople

Extreem lage kosten

Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: ‘Veel zzp’ers in de culturele en creatieve sector hebben het zwaar door corona. Ze zoeken meer zekerheid, ook voor het geval ze ziek worden. Een sta in de weg voor een flink deel van hen was dat onze laagste inkomensniveau € 1.500 was.'

'Als je op een lager inkomensniveau zit, betaal je relatief te veel. Het inkomensniveau waarvoor je kiest moet overeenkomen met wat je nu minimaal besteedbaar verdient. Door deze toevoeging zorgen we dat deze groep zzp’ers ook tegen extreem lage kosten toe kan treden.’

ZZP Agenda

augustus
20

Onze partners