• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 5 min

Waarom ik heb gekozen voor SharePeople

Als zzp’er kun je niet zonder stevig vangnet voor arbeidsongeschiktheid. Het risico om zonder inkomen te raken als je door ziekte of ongeval niet meer kunt werken, is simpelweg te groot. Maar welke oplossing is voor jou het beste? Naast de traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heb je allerlei alternatieven, zoals een broodfonds of andere vorm van schenkkringen. Zelf heb ik ervoor gekozen om mij aan te sluiten bij crowdsurance platform SharePeople. In deze blog leg ik uit waarom.

De AOV is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp onder zelfstandige ondernemers. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aantal zelfstandigen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bijzonder laag is, zo’n 20%. Voornaamste reden om zich niet te verzekeren, is de hoge premie van zo’n verzekering. In bepaalde sectoren liggen de kosten voor deze verzekering op ruim 7% van het netto-inkomen. Dat is een stevige kostenpost.

Een ondernemer die financieel niet lekker draait, kan daardoor in de verleiding komen om het risico van niet verzekeren dan maar voor lief te nemen.

Vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Begrijpelijk, maar niet verstandig. Want wie gaat ondernemen zonder een AOV of ander vangnet kan in grote financiële problemen terechtkomen wanneer hij betrokken raakt bij een ongeval tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Denk aan een schilder die van de ladder valt of - om het actueel te houden - een consultant die last krijgt van aanhoudende klachten nadat hij Covid-19 heeft opgelopen. Voor je het weet is je spaargeld erdoor en val je terug in de bijstand.

Uit de vele vragen die ik over dit onderwerp krijg, merk ik dat de meeste zzp’er zich bewust zijn van de noodzaak om zich in te dekken tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid, maar dat ze aanhikken tegen de relatief hoge kosten van een traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering. In plaats daarvan zijn ze vooral benieuwd naar de verschillende alternatieven die na de opkomst van Broodfondsen zijn ontwikkeld zoals SharePeople, het Ziektefonds, Voorzieningenfonds en SamSamkring. Het zou te ver voeren om al deze alternatieven te bespreken.
Voor een uitgebreide toelichting verwijs ik naar dit artikel.

In deze blog wil ik ingaan op mijn eigen keuze voor en ervaringen met het crowdsurance platform van SharePeople.

Ik heb lage maandelijkse kosten

De belangrijkste reden voor mij om voor SharePeople te kiezen, is toch wel dat dit echt een zeer betaalbaar alternatief is voor een AOV voor zelfstandig ondernemers. In plaats van dat je elke maand premie betaalt aan een verzekeraar met winstoogmerk, delen de deelnemers de risico’s makkelijk onderling. Online en zonder dat er een marge tussen zit voor een verzekeraar.

Maandelijks betaal ik een vaste bijdrage van € 10 en een variabele bijdrage. De variabele bijdrage is het geld dat SharePeople doorgeeft in de vorm van schenkingen aan leden die vanwege ziekte of ongeval hier aanspraak op maken. Maar omdat het ziekteverzuim zo laag is - zelfs in corona tijd - kunnen de gemiddelde kosten laag blijven. Zelf betaal ik gemiddeld € 25 per maand. Lidmaatschap van en variabele bijdrage ‘kosten’ mij dus slechts € 35 per maand.

Vergelijk dat eens met de € 220 per maand die ik kwijt was voor mijn AOV (wat trouwens nog goedkoop is!). Van mijn maandelijkse bijdrage aan SharePeople merk ik bijna niets. Dat komt doordat ik mijn deelname laat lopen via Bright Pensioen. Dit doe ik samen met een groep van Bright-leden. Hoe dat werkt? Het grootste deel van het geld dat opzij wordt gezet voor zieken, wordt daarvoor niet gebruikt. En dat stoppen we gelijk in onze pensioenpot. Waarbij het bedrag dat naar mijn pensioen gaat natuurlijk iets hoger of lager is al naar gelang de gemiddelde schenking.

Dat is geld sparen zonder dat je er iets van merkt. En in geval van een onverhoopte arbeidsongeschiktheid ontvang ik de eerste 2 jaar € 3000 (netto!) uitkering per maand.

Door mijn deelname aan SharePeople spaar ik bijna ongemerkt een leuk bedrag bij elkaar

Martijn Pennekamp

Mijn spaargeld blijft vrij opneembaar

Elke maand stort ik namelijk € 220 op een aparte (gratis) spaarrekening bij de Knab bank, dat is het bedrag wat ik normaal kwijt was aan mijn traditionele AOV. Gemiddeld hou ik meer dan 80% van mijn inleg over. Zo bouw ik aan een kapitaal. En belangrijk: dit bedrag is ook nog eens vrij opneembaar. Ik kan zelf bepalen waaraan ik het wil uitgeven: mijn pensioen, een vakantie of een leuke training. Mocht dat nodig zijn, dan kan ik er altijd bij. Die vrijheid vind ik prettig. Er kunnen zich immers altijd onvoorziene omstandigheden voordoen.

SharePeople werkt met Arbodienst

Onderling vertrouwen staat aan de basis van het succes van SharePeople. In dit opzicht vertoont het systeem van SharePeople sterke overeenkomsten met een broodfonds. Toch is er een wezenlijk verschil. Waar een broodfonds maximaal 50 leden heeft die elkaar kennen, is SharePeople een online netwerk zonder maximum aan het aantal leden. Deelnemers zijn niet op de hoogte van elkaars ziekte. SharePeople is dus wat anoniemer dan een broodfonds.

Persoonlijk vind ik dit een prettige manier van werken. Als deelnemer hoef ik niet, zoals bij een broodfonds, een aanvraag te beoordelen van een andere deelnemer op legitimiteit (is de persoon in kwestie werkelijk ziek?). SharePeople werkt hiervoor met een professionele Arbo-dienst. De artsen die in dienst zijn van deze organisatie staan garant voor een objectieve beoordeling.

Ik spek zo niet de portemonnee van een grote verzekeraar

Ook prettig: het geld dat ik overmaak naar SharePpeople, komt bijna volledig terecht bij de deelnemer. Heel anders dan bij grote verzekeringsorganisatie, met dure kantoorpanden en een wagenpark vol leaseauto’s. Bij SharePeople werkt een team razend slimme whizzkids aan de ontwikkeling van het platform, hierin gesteund door een lean and mean organisatie. Voor die € 10 per maand doen zij de administratie, regelen ze de onafhankelijke arbodienst, controleren ze de donaties en houden ze het SharePeople platform in stand. En nog mooier, als lid van de SharePeople Coöperatie kan je ook nog eens mede-eigenaar worden en zo mee de koers bepalen en profiteren van de groei van het netwerk.

Plus: SharePeople is ook relevant bij verplichte AOV

Nu hoor ik je denken: maar er komt toch een verplichte AOV. Is het dan zinvol om mij nu aan te sluiten bij SharePeople? Het antwoord op die vraag: jazeker! Op dit moment is de verplichte AOV namelijk nog slechts een voorstel. De verwachting is dat de verplichting pas op zijn vroegst in 2024 zal ingaan. Ondertussen kan jou bij wijze van spreken volgende week al iets overkomen waardoor je niet meer kunt werken. Daarom is het slimmer om nu al iets te regelen.

Daarbij komt dat die toekomstige verplichte AOV niet a la minute een uitkering uitbetaalt. Je krijgt eerst te maken met een standaard wachttijd van 52 weken (die je kan oprekken naar 104 weken). Dit is in feite een eigenrisicoperiode, die je zelf moet zien te overbruggen. SharePeople gaat na 2 maanden al over tot betaling, dat blijft daarom voor mij belangrijk want juist ziekten die korter duren dan 1 jaar komen veel voor, denk bijvoorbeeld aan een hernia. Met mijn deelname dek ik dit risico voor een minimaal maandelijks bedrag af.

Nieuwsgierig naar SharePeople? Klik hier voor meer informatie.

Blogs

Onze partners

Verzekerings-helpdesk

Verzekerings-helpdesk

  • Heb je een vraag over verzekeringen?
  • Wil je weten welke verzekering je nodig hebt?
  • Benieuwd wat er wel en niet gedekt is bij een bepaalde verzekering?

De verzekeringshelpdesk van Het Ondernemerscollectief beantwoordt jouw vragen en geeft je graag advies.

Terug naar overzicht
Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Gezond groeien vraagt om een gezonde mindset

Hoe je als ondernemer succesvol kunt verkopen via Marketplaces als Amazon en Bol.com

Een zakelijke creditcard – handig, of juist overbodig?

Cora werd ziek, maar kon rekenen op hulp van SharePeople en Bright-leden

5 manieren om meer succes te hebben als freelancer

Kun je de kosten van ooglaseren aftrekken van de belasting als zzp’er?

Writers block bestrijden als freelance schrijver

UBL facturen: wat je moet weten als zzp'er

Zo kun je zelf je Google Ads campagnes verbeteren

Waarom de opkomst van de zzp-leraar een positieve ontwikkeling is

Vijf zaken waar je op moet letten bij de btw-aangifte over het vierde kwartaal

Geen belasting tot een winst van € 30.439,- in 2021 als zzp'er

Goedkopere energie voor zzp’ers met deze tips

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, wanneer is dat slim?

Acquisitie als zzp'er! Moeilijk of juist niet?

Unieke combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij zzp-ers!

Waarom ik mijn pensioen opbouw bij BrightPensioen

Wat zijn de fiscale aftrekposten als zzp'er?

Boekhouden: zelf doen of uitbesteden als zzp-er?

Geen inkomstenbelasting als zzp'er in 2019 tot een winst van € 28.047

Tijd en geld te kort om werk te maken van sociale media? Met Bonc ben je 'tjoep, tjoep: klaar!'

Hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er?

Thuiswerken en je energiekosten: de voordelen en regels

Gratis uren- en kilometerregistratie in excel 2021

Overheid mag zzp'ers gerust vragen om tegenprestatie

Wat is het verschil tussen Broodfonds, SharePeople, Ziektefonds, Voorzieningenfonds, Ziektevangnet en SamSamkring?

Zo bespaar je € 786,- op je internetkosten als zzp'er

Weet wat je netto mag besteden als zzp'er

Maar € 872 betalen voor jouw fiets van € 2000 als zzp’er!

Het urencriterium van 1225 uur: wat telt wel en niet mee?

Opinie: Misbruik maken van Tozo? Wat mij betreft boete €10.000,-

Geen belasting tot een winst van € 29.185 in 2020 als zzp'er

Bedrijfsmiddelen, aftrekposten en belastingvoordeel in 2020

Webinars geven als zzp’er? Een goed idee, zeker in coronatijd

Zo zorg je ervoor dat je online wordt gevonden als zzp’er

Mijn ervaring met Deck Verzekeringen

Privé of zakelijk geld lenen als zzp’er: dit zijn je mogelijkheden

Bespaar niet op een boekhoudprogramma en zakelijke rekening

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Waarom de verplichte AOV voor zzp'ers een heel slecht idee is

Ik wil een website (laten) maken, hoeveel budget heb ik nodig?

Tips om een passend thema te kiezen voor je WordPress website

Bespaar tot € 200,- op je zorgverzekering bij VGZ als ondernemer

Wat zijn de mogelijkheden als mijn ideale domeinnaam bezet is?

zzp'er voor hun pensioen geraakt door komende belastingwijzigingen!

De nieuwe Kleine Ondernemersregeling (KOR) dit moet je weten!

Tips voor snellere wifi op kantoor

Eenvoudig jouw online omzet verhogen als zzp'er

Veilig op openbare wifi werken als zzp'er

Tips om jouw online omzet te verhogen als zzp'er

Wie helpt samen met ons (startende) zzp'ers op weg?

Ben jij ook ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Hoe een klein ongelukje een zzp’er €10.000,- kostte

Deliveroo legt bom onder schijnzelfstandigheid zzp'er

9 tips voor effectief en succesvol netwerken

5 modellen die je in 2018 als youngtimer kunt rijden

Geen auteursrecht: rechtmatig stockfoto’s gebruiken kan!

11 tips voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Zakelijk etentje? Uit eten als zzp’er goedkoper geworden!

Hoe mijn vakantie gered werd...

Moet je als zzp'er meerdere opdrachtgevers hebben voor de Belastingdienst?

Zakelijk rijden: zzp'er durf te vragen!

Als zzp’er na één jaar een hypotheek met NHG

Zuinig rijden: (on-) zinnig?

Zorgen de zzp modelovereenkomsten voor chaos vanaf 1 mei 2016?

Tom de Ridder is dure grap voor de zzp’er

Zzp pensioen sigaar uit eigen doos?!

Hero en Dirk, reddende engelen van de zzp’ers

Waarom je nooit een 1-pagina site moet willen hebben

Hoeveel pensioen mag je opbouwen als zzp'er?

5 tips om beter bereikbaar te zijn als zzp'er

Misverstanden over de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR)

Freelancen of zzp'en anno 2015: 10 praktische tips

Zzp’ers onder armoedegrens? Ja d'uh!

Altijd en overal kunnen werken als zzp'er

Zzp’ers in de zorg zijn zo zielig niet

10 tips voor een goed ondernemingsplan

ZZP Pensioenfonds is een wassen neus

Zzp-ers verdienen een feestje

Weg met die arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp’ers!

Online marketing | Zien en gezien worden als zzp'er

De eerste 3 stappen

Kosten opleiding aftrekbaar als zzp'er!

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.