gasten online
Registreer en profiteer!
 

Gratis uren- en kilometerregistratie in excel 2020

31 december 2019

Het is belangrijk om voor 2020 je uren en kilometers goed bij te houden. Daarom ontwikkelden wij een handige template in Excel waar je beide bij kunt houden.

Urencriterium

Wanneer je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur per jaar ontvang je als zzp'er diverse fiscale voordelen zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Zowel directe als indirecte uren tellen meer voor dit criterium. Echter je moet wel kunnen bewijzen waar je jouw uren aan besteedt. Directe uren zijn gemakkelijk te herleiden naar de facturen die je maakt, echter indirecte uren, denk aan administratie en acquisitie dien je wel goed te registeren.

Uren en kilometerregistratie in Excel 2020

Wij hebben voor 2020 een handige tool in Excel ontwikkeld welke je gratis kunt downloaden onderaan deze pagina of op onze download pagina. Doe er je voordeel mee en mocht je daarnaast hulp nodig hebben bij jouw administratie, zoek dan een boekhouder of coach bij jou in de regio via onze hulp in de regio pagina.

Goede alternatieven voor urenregistratie in Excel

Je uren optellen in Excel is gratis, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Heb je behoefte aan meer, dan zijn er tegenwoordig ook handige uren apps. Voor een paar euro in de maand kun je jouw uren registreren met de app van een softwarepakket. Hiermee hou je eenvoudig overal je uren bij op je smartphone of tablet.

Op deze manier is de kans kleiner dat je uren vergeet bij te houden. Bovendien heb je altijd een urenverantwoording paraat voor de Belastingdienst. Dit overzicht kun je gebruiken als bewijslast voor het urencriterium. Maar misschien nog wel belangrijker, je krijgt veel meer inzicht in de efficiëntie van je bedrijf. Je weet precies hoeveel uren je besteedt aan klanten, projecten en andere activiteiten.

Ook zijn er apps die je boekhouding, facturatie en urenregistratie met elkaar koppelen. Dit biedt een aantal voordelen:

declarabele uren zet je eenvoudig om in een factuur
je weet precies welke projecten/opdrachten de meeste winst opleveren
dit inzicht helpt bij de inschatting van vergelijkbare projecten in de toekomst
zo kun je dus nauwkeurige offertes maken
de rapportages helpen je om een goed uurtarief te kunnen bepalen

Hieronder zetten we een aantal opties op een rij.

 

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

3 augustus 2020

Bedrijfsmiddelen, aftrekposten en belastingvoordeel in 2020

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

Toon alles...

Downloads

Uren en kilometerregistratie 2020 

Uren en kilometerregistratie in Excel voor 2020

Bekijk alle downloads
 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord