• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Deze petten heb je allemaal op als zzp’er

Als zzp’er heb je diverse petten op. Er zijn namelijk heel wat zaken die je moet regelen in je eentje. Hier komt zeker ook  een stukje time management bij kijken, want alle taken die je doet, moeten natuurlijk wel binnen een bepaalde tijd af. Wij hebben de vele petten van de zzp’er voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je mee te maken krijgt als je besluit om voor het ondernemerschap te kiezen.

Manager

Als zzp’er ben je tevens manager en moet je goed het overzicht kunnen bewaren. Je moet precies weten welke taken je op welke dagen het beste kunt doen om uit te komen met de planning. Heb je hier moeite mee? Dan is een training time management wellicht iets voor jou. Je krijgt zo meer inzichtelijk op welke punten je prioriteiten moet stellen en welke taken de meeste voorrang hebben.

Mocht je niet goed zijn in de boekhouding, dan kun je dit eenvoudig uitbesteden aan een boekhouderskantoor.

Boekhouder

Ook boekhouder is een rol van vele zzp’ers. Sommigen zijn goed in cijfers, anderen hebben er moeite mee. Mocht je niet goed zijn in de boekhouding, dan kun je dit eenvoudig uitbesteden aan een boekhouderskantoor. Dit kost uiteraard wel wat, maar levert je uiteindelijk meer op dan zelf aan de slag gaan met cijfers. Ook weet je zeker dat het dan goed zal gebeuren.

Marketeer

Marketeer is een andere pet van ondernemers. Je moet jouw onderneming namelijk ook goed in de markt zetten, bijvoorbeeld via je website en sociale media. Hier zijn diverse tactieken voor en er zijn ook vele boeken over marketing geschreven, die zeker de moeite waard zijn. Als je marketing moeilijk vind, kun je dit aan een professioneel marketingbureau uitbesteden.

Schrijver

Op je eigen website en op sociale media komt natuurlijk tekst te staan. Ook dit is iets wat je zelf eenvoudig kunt doen of kunt uitbesteden aan een marketing- of tekstbureau. Met sterke teksten kun je jouw onderneming in the picture zetten. Ga bij jezelf na of je teksten goed genoeg zijn en laat deze door verschillende mensen en/of professionals lezen. Zodoende kun je deze aanscherpen.

Dit zijn enkele van de vele petten die een zzp’er op heeft. Wil je meer weten over de rollen van de ondernemer? Zoek op ikwordzzper.nl voor meer informatie.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.