• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Aan de slag als zzp verpleegkundige? Dit zijn mogelijkheden

Sinds de coronacrisis is het aantal zzp’er  in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de thuiszorg sterk toegenomen. Dat is te verklaren. Als gediplomeerd verpleegkundige heb je de werkplekken voor het uitzoeken en kun je een behoorlijk tarief rekenen. Denk je er al een tijdje over om bijvoorbeeld een MBO-opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen? Of heb je al een Havo, VWO of MBO-niveau 4 diploma op zak en wil je naast je werk graag verpleegkunde HBO deeltijd volgen? In alle gevallen zijn er meer dan genoeg opleidingen die je kunt volgen. In dit artikel vertellen we je wat je nodig hebt om zzp verpleegkundige te worden en nemen we verschillende opleidingsmogelijkheden onder de loep.

Welke opleiding is geschikt?

Om als zzp’er aan de slag te gaan in de zorg heb je uiteraard wel de juiste papieren nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over de juiste persoonskenmerken. Het is een cliché, maar: verpleger word je niet, verpleger ben je. Als zzp verpleegkundige moet je beschikken over een opgeruimd karakter. Je hebt geduld, bent flexibel en kunt goed improviseren. Je communiceert makkelijk met patiënten en cliënten maar ook met collega’s waar je mee samenwerkt.

Werk je al een tijdje in de zorg of heb je een opleiding Havo, VWO, MBO-verpleegkunde afgerond, dan kun je denken aan een opleiding op HBO-niveau.

Eventueel degene die de quote maakt

HBO verpleegkunde

Werk je al een tijdje in de zorg of heb je een opleiding Havo, VWO, MBO-verpleegkunde afgerond, dan kun je denken aan een opleiding op HBO-niveau. Hiermee bekwaam jij je verder in evidence-based practice, gezondheidsbevordering, leiderschap en klinisch redeneren. Je kunt bij de meeste opleiders ook een verkorte opleiding HBO Bachelor V volgen. Uiteraard is het in alle gevallen wel nodig dat je voldoet aan de toelatingseisen.

Zzp’er in de zorg worden?

Als zzp’er in de verpleegkunde heb je veel vrijheid. Je kunt kiezen waar jij het liefste werkt. Wordt het een zorginstelling, de thuiszorg, een wijkteam, een GGZ-instelling, een arbodienst, een huisartsenpraktijk of een ziekenhuis? Of een combinatie hiervan? Weet je nog niet zeker of je toekomst wel in de zorg ligt. Of twijfel je of je weer de boeken wil induiken? Het is altijd goed om eerst na te denken wat je wil.

Voordat je kunt beginnen moet je sowieso eerst een paar administratieve zaken regelen, zoals inschrijven bij de Kamer van Koophandel en aanmelden als zzp’er bij de Belastingdienst. Via Ondernemersplein.kvk.nl kom je erachter wat er nodig is om aan de slag te gaan als zzp’er in de zorg.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.