• Laatste update:
 • Update datum:
 • Leestijd: 3 min

Waarom een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering essentieel is voor zzp'ers

Zelfstandig ondernemers lopen steeds meer risico om aansprakelijk gesteld te worden wanneer ze fouten maken in hun werk. Dit wordt veroorzaakt door veranderingen in wet- en regelgeving en een toenemende claimcultuur. Daarnaast stellen opdrachtgevers steeds vaker een bedrijfs- en/of beroepsaansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde om zo zelf geen risico te lopen. Maar wat houden deze verzekeringen precies in en waarom zou je als ondernemer graag een beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering willen hebben?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Laten we beginnen met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is speciaal ontworpen voor mensen die een adviserende of dienstverlenende rol hebben, zoals advocaten, accountants, notarissen, architecten en IT-consultants.

Wanneer dit soort professionals fouten maken bij hun werk met financiële gevolgen voor hun opdrachtgevers, kan dat resulteren in aansprakelijkheidsclaims. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor deze schadeclaims en eventuele juridische kosten.

Wat biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Het zorgt voor financiële dekking tegen aansprakelijkheid bij fouten of verkeerd advies voortkomend uit de professionele diensten van jouw bedrijf.
 • De verzekering dekt meestal ook juridische verdedigingskosten, vergoedingen en eventuele schadevergoedingen die de rechtbank oplegt.
 • Deze verzekering is met name van belang voor bedrijven die professionele diensten aanbieden, zoals advocaten, accountants, ingenieurs, architecten en consultants.

Klik hier voor meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Verzekeringshelpdesk

Verzekeringshelpdesk

 • Heb je een vraag over verzekeringen?
 • Wil je weten welke verzekering je nodig hebt?
 • Benieuwd wat er wel en niet gedekt is bij een bepaalde verzekering?

De verzekeringshelpdesk van Het Ondernemerscollectief beantwoordt jouw vragen en geeft advies.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Dan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is van toepassing op alle organisaties, wat voor werk ze ook doen. De verzekering dekt de schade veroorzaakt door het bedrijf of de medewerkers van het bedrijf aan derden. Denk bijvoorbeeld aan fysieke schade aan eigendommen of lichamelijk letsel bij personen. Ook bij deze verzekering geldt dat de juridische kosten, indien van toepassing, worden gedekt.

Wat biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Bescherming wanneer je bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor lichamelijk letsel of materiële schade toegebracht aan derden.
 • Meestal is productaansprakelijkheid ook opgenomen in de verzekering. Daardoor wordt je bedrijf beschermd tegen claims van klanten die schade hebben opgelopen door de producten die jouw bedrijf produceert of verkoopt.
 • Ook de juridische kosten die het gevolg kunnen zijn van de schade, worden meestal door deze verzekering gedekt.

Easeley: de ideale verzekeraar voor zzp'ers

Easeley is een uitstekende verzekeraar voor zelfstandige ondernemers in Nederland, of je nu een starter bent of een ervaren rot in het vak. Het bedrijf biedt scherpe premies voor een allerlei verzekeringen, zoals beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, cyberverzekering, arbeidsongeschiktheid, rechtsbijstand, zorgverzekering en meer.

Easeley heeft ook de optie om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te combineren in één handige, voordelige polis. Je kunt er ook korting mee krijgen voor beroepsorganisaties en een van de 30 ledenorganisaties die bij Easeley zijn aangesloten. En, erg prettig, je kunt je verzekering dagelijks opzeggen, zonder eigen risico en met dekking binnen 24 uur. Easeley heeft een netwerk van meer dan 200 duizend zelfstandige ondernemers en is het eenvoudigste verzekeringsplatform voor zzp’ers in Nederland.

Bekijk het aanbod van Easeley

Onze partners

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

De ervaringen die zzp-expert Martijn Pennekamp in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij gebundeld in dit boek met 50 waardevolle tips voor een succesvolle start als zzp'er!