• Laatste update:
  • Update datum:

E-book LinkedIn voor zzp'ers

LinkedIn is een online netwerk dat zich focust op het zakelijke netwerken. Door connecties te maken met verschillende gebruikers kun je een zakelijk netwerk creëren. Er staan meer dan 10 miljoen actieve vacatures online en je vindt er mensen van alle bedrijfstakken. LinkedIn heeft meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en ongeveer 7 miljoen daarvan zijn Nederlandse gebruikers.

LinkedIn is eigenlijk een overzicht van jouw ervaring en opleidingen (interactief cv) met de mogelijkheid om te "linken" met anderen. Daarnaast kun je informatie delen in groepen en vragen stellen en beantwoorden en vacatures en opdrachten delen. LinkedIn is dan ook zeer interessant voor zzp'ers, om acquisitie te doen, te reageren op opdrachten, diensten en producten te promoten. Ook kun je heel gemakkelijk informatie vinden over gesprekspartners, potentiële opdrachtgevers en je kunt voor jou interessante, contacten uitnodigen om met jou te linken en informatie te delen.

Daarnaast is het mogelijk om je opdrachtgevers of klanten te vragen een referentie te geven, die dan op LinkedIn zichtbaar is. Handig omdat nieuwe opdrachtgevers die referenties dan ook kunnen zien. 

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

De ervaringen die zzp-expert Martijn Pennekamp in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij gebundeld in dit boek met 50 waardevolle tips voor een succesvolle start als zzp'er!

Online Curriculum Vitae (cv)

Potentiële opdrachtgevers kunnen op jouw LinkedIn profiel zien wie je bent, wat je doet, wat je deed, welke opleidingen je hebt gevolgd en wat jouw kennis en ervaring is. Dat kan ook een valkuil zijn. Stel dat je HBO werk- en denkniveau hebt maar je hebt geen afgeronde HBO-opleiding: dan is dat voor iedereen duidelijk. Je vult namelijk in je profiel je opleiding in, die daarna dus zichtbaar is op LinkedIn.

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je werkervaring ook inhoudelijk goed naar voren komt. Wat heb je allemaal gedaan, waar was je verantwoordelijk voor? Veel opdrachtgevers kijken als eerste op LinkedIn om een indruk van je te krijgen. Je hebt weinig kans voor uitleg, dit in tegenstelling tot een persoonlijk gesprek. Let dus goed op hoe je je profiel opstelt op LinkedIn.

Acquisitiemogelijkheden

Veel bedrijven gebruiken LinkedIn om kandidaten te werven voor tijdelijke opdrachten of om diensten, producten en events te promoten. Zorg wel dat jouw profiel interessant, goed opgesteld en volledig is. Een niet volledig gevuld profiel (bijvoorbeeld met ontbrekende werkervaring of zonder foto) is niet aantrekkelijk om te bekijken. Als er informatie ontbreekt of als je ervaring niet goed genoeg naar voren komt is de keuze tussen jou en iemand die zich wél goed profileert dan snel gemaakt.

Polls

Een leuke gadget binnen LinkedIn zijn de zogenaamde polls (enquêtes). Je kunt er gemakkelijk één maken en jouw netwerk de poll laten invullen. Met een poll heb je de mogelijkheid om een klein (markt-) onderzoek te doen en de resultaten te delen met anderen in jouw netwerk. De polls worden ingedeeld in leeftijdcategorie en geslacht zodat je een aardig beeld krijgt van degenen die de poll hebben ingevuld.

Groepen

Binnen LinkedIn kun je je aansluiten bij allerlei groepen. Bekijk voor jou relevante groepen waarbinnen je kunt discussiëren met anderen, vragen kunt beantwoorden, kunt reageren op oproepen van anderen of zelf een discussie of promotie kunt opstarten. Verder zijn groepen bedoeld om kennis en ervaringen te delen. Kijk maar eens naar onze groep via deze link en sluit je gerust aan! Deel je kennis met anderen of stel vragen, ons motto is niet voor niets: "samen sterk voor zzp'ers".

Gratis handleiding?

Wil je alles weten over LinkedIn? Corinne Keijzer schreef een handleiding. Klik op de download hieronder om het e-book LinkedIn gratis te downloaden.

Onze partners

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.