gasten online
Registreer en profiteer!
 

E-book LinkedIn voor zzp'ers

Allereerst het antwoord op de vraag: wat is LinkedIn? LinkedIn is een online community die in Nederland al aardig voet aan de grond heeft gekregen, zo zijn er momenteel zo'n 3 miljoen actieve LinkedIn accounts die gezamenlijk zorgen voor meer dan 4 miljoen unieke bezoekers per maand.

LinkedIn is eigenlijk een overzicht van jouw ervaring en opleidingen (interactief cv) met de mogelijkheid om te "linken" met anderen. Daarnaast wordt in de verschillende groepen op LinkedIn informatie gedeeld, worden vragen gesteld, diensten aangeboden, vacatures en ook interim-opdrachten aangekondigd. LinkedIn is dan ook zeer interessant voor zzp'ers, om acquisitie te doen, te reageren op opdrachten, diensten en producten te promoten. Ook kun je heel gemakkelijk informatie vinden over gesprekspartners, potentiële opdrachtgevers en je kunt voor jou interessante, contacten uitnodigen om met jou te linken en informatie te delen.

Daarnaast is het mogelijk om je opdrachtgevers of klanten te vragen een referentie te geven, die dan op LinkedIn zichtbaar is. Handig omdat nieuwe opdrachtgevers die referenties dan ook kunnen zien. Als je een profiel maakt, heb je direct een openbaar cv en speel je jezelf gemakkelijker in de kijker bij potentiële opdrachtgevers.

Online Curriculum Vitae (cv)

Potentiële opdrachtgevers kunnen op jouw LinkedIn profiel zien wie je bent, wat je doet, wat je deed, welke opleidingen je hebt gevolgd en wat jouw kennis en ervaring is. Dat kan ook een valkuil zijn. Stel dat je HBO werk- en denkniveau hebt maar je hebt geen afgeronde HBO-opleiding: dan is dat voor iedereen duidelijk. Je vult namelijk in je profiel je opleiding in, die daarna dus zichtbaar is op LinkedIn. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je werkervaring ook inhoudelijk goed naar voren komt. Wat heb je allemaal gedaan, waar was je verantwoordelijk voor? Veel opdrachtgevers kijken als eerste op LinkedIn om een indruk van je te krijgen. Je hebt weinig kans voor uitleg, dit in tegenstelling tot een persoonlijk gesprek. Let dus goed op hoe je je profiel opstelt op LinkedIn.

Acquisitiemogelijkheden

LinkedIn wordt vaak gebruikt als mogelijkheid om kandidaten te werven voor tijdelijke opdrachten (en dus kun jij daar op reageren) of diensten, producten en events te promoten. Zorg wel dat jouw profiel interessant, goed opgesteld en volledig is. Een niet volledig gevuld profiel (bijvoorbeeld met ontbrekende werkervaring of zonder foto) is niet aantrekkelijk om te bekijken. Als er informatie ontbreekt of als je ervaring niet goed genoeg naar voren komt is de keuze tussen jou en iemand die zich wél goed profileert dan snel gemaakt.

Polls

Een leuke gadget binnen LinkedIn zijn de zogenaamde polls (enquêtes). Je kunt er gemakkelijk één maken en jouw netwerk de poll laten invullen. Met een poll heb je de mogelijkheid om een klein (markt-) onderzoek te doen en de resultaten te delen met anderen in jouw netwerk. De polls worden ingedeeld in leeftijdcategorie en geslacht zodat je een aardig beeld krijgt van degenen die de poll hebben ingevuld.

Groepen

Binnen LinkedIn kun je je aansluiten bij allerlei groepen. Bekijk voor jou relevante groepen waarbinnen je kunt discussiëren met anderen, vragen kunt beantwoorden, kunt reageren op oproepen van anderen of zelf een discussie of promotie kunt opstarten. Verder zijn groepen bedoeld om kennis en ervaringen te delen. Kijk maar eens naar onze groep via deze link en sluit je gerust aan! Deel je kennis met anderen of stel vragen, ons motto is niet voor niets: "samen sterk voor zzp'ers".

Conclusie

Maak snel een volledig LinkedIn profiel en zorg dat je de mogelijkheden binnen LinkedIn zakelijk optimaal benut!

Gratis handleiding?

Wil je alles weten over LinkedIn? Corinne Keijzer schreef een handleiding. Klik op de download hieronder om het e-book LinkedIn gratis te downloaden.

Downloads

E-book 

LinkedIn

Bekijk alle downloads

 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord