E-book 'Aansprakelijkheid voor zzp'ers onder de loep'

Als rasechte ondernemer doe jij er natuurlijk alles aan om de verwachtingen van je klanten en opdrachtgevers waar te maken. Maar fouten maken is menselijk. Dus hoe hard je ook je best doet, er kan altijd iets onvoorziens gebeuren. Een kleine berekeningsfout, een defect aan een apparaat dat je verkocht, een voedselvergiftiging door een maaltijd in jouw eetcafé. Je klant heeft schade en stelt jou daarvoor aansprakelijk. En dan?

Welke risico's lopen zzp'ers?

Natuurlijk ben je als zzp'er niet bang om risico’s te nemen. Maar het is wel handig als je helder hebt welke risico’s je precies loopt. Zeker als de financiële gevolgen zo groot zijn dat ze je bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen. Verzekeraar Interpolis bracht daarom een handig e-book uit over aansprakelijkheid voor zzp'ers.

 

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Meer over de juridische service
Juridische service

Handig e-book over aansprakelijkheid

In het e-book 'Aansprakelijkheid voor zzp'ers onder de loep' lees je over:

•    de verschillende vormen van aansprakelijkheid, zoals beroeps- en productaansprakelijkheid
•    de grootste risico’s
•    maatregelen om de risico’s te beperken
•    de grootste misverstanden rondom aansprakelijkheid
•    de praktijkervaringen van collega-ondernemers

Gratis voorbeelddocument

Aanvullend op het e-book vind je hieronder een voorbeelddocument Algemene Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid, dat is gemaakt door HalloLex.

Download het gratis e-book en/of het voorbeelddocument onder aan deze pagina.

Onze partners