• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 1 min

SharePeople groeit snel door en heeft nu meer dan 5000 deelnemers

SharePeople, de crowdsurance oplossing waar zzp’ers een vangnet voor elkaar vormen bij arbeidsongeschiktheid, ziet de groei van het aantal leden sterk versnellen. Stond de teller vorig jaar zomer - 3 jaar na de oprichting van Sharepeople - op 3.300 deelnemers, inmiddels zijn dat er 5.000.

Volgens Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople, is de sterke groei deels te verklaren door de vele positieve reacties die zz’pers horen van leden: “We merken dat deelnemers ons sterk aanbevelen bij andere zzp’ers. Daar komt een belangrijk deel van onze groei vandaan. Ook scoren we hoog op Trustpilot met 4,8 sterren van de 5.”

Donaties

Met SharePeople kunnen (zelfstandig) ondernemers onderling het risico op abeidsongeschiktheid opvangen. De uitbetaling aan een arbeidsongeschikte bestaat uit donaties die deelnemers rechtstreeks overmaken op de rekening van de zieke deelnemer.

Een deelnemer doneert één keer per maand maximaal 6% van de gekozen inkomensdekking van € 1.000, € 2.000 of € 3.000  (ofwel maximaal € 60, € 120 of € 180). Maar omdat het ziekteverzuim onder de deelnemers van Sharepeople laag is, vallen de kosten in de praktijk veel lager uit (zie infographic).

Opbeurende woorden

Daarnaast spreekt ook het sociale karakter van crowdsurance aan bij zzp'ers, vervolgt Cosmas Blaauw. “We horen van zieke deelnemers dat er vaak opbeurende woorden bij donaties worden meegestuurd. Hartverwarmend vind ik dat. Het laat het echte solidariteitsgevoel zien dat leeft onder de deelnemers.”

In de infographic hieronder een paar interessante statistieken over SharePeople sinds de oprichting in 2017.

ZZP Stappenplan

ZZP Stappenplan

Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.