• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

BrightPensioen heeft de beste prijs voor zzp’ers die pensioen willen opbouwen

En in 2024 zelfs nog goedkoper

MoneyView is het belangrijkste onafhankelijk benchmarkinstituut voor financiële producten. En zij gaven de beleggingsrekening van BrightPensioen 5 sterren in de categorie ´Lijfrente Beleggen´ op het onderdeel ‘prijs’ in de ProductRating van november 2023.* En Bright is nu nog aantrekkelijker geworden qua prijs!

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen:

“Omdat wij als enige in de markt een totaal ander prijsmodel hanteren, een vast lidmaatschap, is het niet altijd makkelijk om ons op prijs met anderen te vergelijken. En voor andere spelers in de markt is het makkelijk om ons als duurder neer te zetten. Wat niet wordt verteld is dat wij geen geld verdienen aan het ingelegde vermogen van een klant. Alle andere aanbieders doen dat wel. Maar dat merk je pas later, als je steeds meer vermogen hebt opgebouwd. Door de verruimde jaarruimte verdienen de andere spelers heel veel extra aan hun klanten. Bij ons blijven de kosten gelijk als je meer jaarruimte gebruikt. Daarom zijn we heel blij met deze hoogste rating met 5 sterren. Alles wordt grondig en onafhankelijk doorgerekend en alle kosten worden meegenomen.”

Lidmaatschap in 2024 fiscaal aftrekbaar

Het vaste jaarlijkse lidmaatschap van € 210 gaat BrightPensioen in 2024 via de inleg verrekenen. Waardoor die lidmaatschapskosten dus aftrekbaar worden. Zonneveld: “We kregen in het verleden wel vaker de vraag waarom we het lidmaatschap niet fiscaal vriendelijk via de inleg verrekenden. Dat deden we tot nu toe nog niet omdat je daardoor € 210 per jaar minder aan pensioen zou kunnen opbouwen. Het lidmaatschap zou immers ten koste gaan van je – toch al beperkte – jaarruimte van 13,3%. En dat zou op pensioendatum fors minder opleveren. De meeste van onze leden gebruikten die jaarruimte volledig. Nu de jaarruimte van 13,3% naar 30% is gegaan, zal vrijwel niemand deze ruimte elk jaar maximaal gaan benutten. En dan wordt het wél interessant om het lidmaatschap via de inleg te verrekenen, zodat deze ook fiscaal vriendelijk is. Dan kost het lidmaatschap je netto tot wel 49,5% minder. Uiteraard afhankelijk van in welke belastingschaal jouw inkomen valt.”

Lidmaatschap in plaats van percentage belegd vermogen

BrightPensioen heeft een ander prijsmodel dan alle andere spelers in de Nederlandse markt. Je betaalt een vaste jaarlijkse lidmaatschapsvergoeding, onafhankelijk van wat je op je pensioenrekening hebt staan. Er wordt niet verdiend aan het belegde vermogen van een klant. Dus hoe groot het vermogen ook wordt, de klant blijft hetzelfde betalen. Da’s eerlijk en transparant.

*Uit de MoneyView ProductRating:

Bij de prijsvergelijking is voor alle producten gerekend met een bruto rendement van 6%, ongeacht het product. Er wordt belegd volgens een neutraal profiel of in een combinatie van aandelen en obligaties. De in het verleden behaalde rendementen van het fonds of de vermogensbeheerder zijn geen onderdeel van de prijsanalyse. De prijs wordt bepaald middels het volledig doorrekenen van een profiel tot een eindkapitaal op pensioendatum. Hierin worden aan- en verkoopkosten, beheerkosten, kosten van de beleggingsrekening, administratiekosten, lopende kosten van beleggingsfondsen of -profielen en andere voorkomende kosten meegenomen indien deze kosten van toepassing zijn. Bij verzekeringen worden ook de positieve of negatieve risicopremies meegenomen. Het verschil tussen het eindkapitaal op 6% netto rendement (dat is voor alle producten gelijk) en op 6% bruto (het berekende eindkapitaal) is het kostenpercentage. MoneyView bepaalt een kostenpercentage door het profiel volledig door te rekenen, zodat ook nominale kosten, een eenmalig bedrag bij aanvang, transactie gerelateerde kosten of zelfs een eventuele performance fee worden meegerekend.

Lees meer over BrightPensioen