• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 1 min

Autoverkoop aan zzp'ers blijft mogelijk tijdens lockdown

Ben je als zzp'er toe aan een nieuwe bedrijfsauto? Of is je auto toe aan een onderhoudsbeurt? In dat geval hebben we goed nieuws. De business-to-business verkoop mag doorgaan. Hetzelfde geldt voor onderhoud en reparaties. Dit betekent dat jij als ondernemer op afspraak je auto kunt komen bezichtigen of een proefrit kunt maken. Ook de aflevering van jouw auto is nog steeds mogelijk.

Ondersteunend voor essentiële branches

Tijdens de harde lockdown tot en met 19 januari 2021 wordt het bezoek aan de showrooms bij autobedrijven beperkt, maar dit blijft wel mogelijk voor zakelijke dienstverlening, zo meldt Bovag in een live blog.
Bovag benadrukt dat dienstverlening in de automotive sector als essentieel moet worden gezien, omdat diverse andere essentiële branches worden ondersteund.

Online oriëntatie voor zakelijke auto

Dankzij deze uitzondering blijft het dus mogelijk om als zzp'er een nieuwe auto te bestellen en een proefrit te maken. Een beperking is wel dat de showrooms tijdens de lockdown alleen op afspraak toegankelijk zijn. Dit betekent dat de oriëntatie op de nieuwe auto meer dan ooit online zal gebeuren.

Een partij als FinancialLease.nl is hier al helemaal op ingespeeld. FinancialLease treedt op als financier bij de aanschaf van zakelijke auto's en presenteert zich als dé online auto showroom. Als zelfstandig ondernemer kun je in de online showroom het aanbod bekijken en gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook helpen ze jou bij het inplannen van een proefrit én de aflevering van de auto.

Elektrische leaseauto's

Autobedrijven zijn momenteel erg druk met de aflevering van elektrische leaseauto's aan zakelijke rijders die nog willen profiteren van de lage bijtellingsregeling. Daarnaast gaat de verkoop van tweedehands auto's door het dak, doordat mensen een alternatief zoeken voor het openbaar vervoer.

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.