• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Zo word je een master in marketing management

Binnen een organisatie is een marketing manager onder meer verantwoordelijk voor innovatie en waardecreatie. In de moderne marketing is het bovendien belangrijk om door het personaliseren van content  in een optimale 'klantreis' te voorzien. Ook is het belangrijk om met een multichannel aanpak de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten, uiteraard met als doel meer conversie te genereren. Is het jouw droom om als zzp marketing manager aan de slag te gaan en je eigen bedrijf te starten? De opleiding Master Marketing Management biedt daarvoor een perfecte basis.

Master in marketing management

Om jezelf te ontwikkelen tot een master in marketing management is het belangrijk om kennis op te doen en dit in de praktijk toe te passen. Om een strategisch inzicht te vertalen naar een (marketing)toepassing, heb je kennis nodig van zaken als organisatiestrategie en verschillende vormen van marketing.  Ook moet je weten hoe je consumenten- en businessmarkten kunt analyseren en het koopgedrag binnen deze markten.

Andere taken die je als master in marketing management moet beheersten, zijn het maken van concurrentieanalyses, het voeren van strategisch merkenbeleid en inzet van media. Bij dit laatste moet je denken aan de inzet van traditionele mediakanalen, zoals print, radio en tv, maar in ook online media (websites, sociale media). Al deze zaken zijn van belang om een master in marketing management te worden.

Klantbeleving vergroten

Moderne marketingdraait steeds meer om het vergroten van de klantbeleving door het optimaliseren van de klantreis. De basis hiervoor zijn data. Als master in marketing management begrijp je ook dat de klantreis niet eindigt nadat een aankoop is afgerond of een dienst is geleverd. Ook na het 'uitzwaaimoment' blijf je bezig met het vergroten van de klantbeleving. Het ultieme doel is om de klant niet alleen klant te laten zijn en vaker terug te laten komen, maar ook als ambassadeur voor je bedrijf te laten optreden. Als dat lukt, heb je het als master in marketing management goed gedaan.

Bedrijven en organisaties hebben veel vraag naar masters in marketing management.

Zzp marketing manager

In bedrijven en organisaties is momenteel veel vraag naar masters in marketing management. Het is dan ook goed mogelijk om als zzp marketing manager aan de slag te gaan en een bedrijf te starten. Er zijn diverse opleidingen die je hiervoor kunt volgen, bijvoorbeeld NIMA en de opleiding Master Marketing Management.

Bij het starten van een eigen bedrijf als zzp marketing manager is het uiteraard van belang om opdrachten binnen te halen. Er zijn diverse platforms voor ondernemers met opdrachten om op te reageren. Interessant zijn ook vacaturebanken waar marketingfuncties in loondienst èn in zzp-verband beschikbaar zijn. Daarnaast kun je overwegen om jezelf als interim professional te verhuren. Wil je niet direct aan de slag als zzp-marketing manager? Natuurlijk is het ook interessant om je kennis die je opdoet tijdens een opleiding tot master in marketing management voor je eigen bedrijf toe te passen.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.