• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Ook als zzp'er krijg je te maken private netwerken

Als zzp'er is het belangrijk om aandacht te hebben voor online veiligheid. Dat betekent onder andere dat je vanuit veiligheidsoverwegingen onderweg niet zomaar  ergens gebruik maakt van een openbaar wifinetwerk. Zo is het ook belangrijk is om een privaat netwerk te realiseren tussen twee vestigingen. IPSEC is een oplossing om via VPN (Virtual Private Netwerk) een privaat netwerk te realiseren. De digitale communicatie is daarmee beveiligd en voorkomt dat cybercriminelen hun slag slaan.

IPSEC VPN

IPSEC VPN is een van de opties voor het creëren van een privaat netwerk. IPSEC – wat staat voor Internet Protocol Security - is te zien als een VPN protocol. Deze gecombineerde oplossing zorgt voor het versleutelen van datapakketten en controleert iedere sessie om de communicatie optimaal te beveiligen.

IPSEC staat bekend als een flexibele en sterke beveiligingsstandaard. Hiermee kun je waar je ook bent en vanaf ieder toestel op een beveiligde manier gegevens verzenden en deze ook beveiligd ontvangen. Daarbij maakt het niet uit of je een gedeeld netwerk of een openbaar netwerk gebruikt. Heb je voor je werk te maken met twee kantoren waartussen dataoverdracht plaatsvindt, dan is IPSEC VPN een perfecte oplossing. Ook is het mogelijk om een gebruiker vanaf een externe locatie toegang te geven tot je computer.

Een privaat netwerk is ook handig om van openbare wifinetwerken gebruik te kunnen maken, zonder dat cybercriminelen kunnen meekijken.

Voordelen privaat netwerk

Een privaat netwerk geeft jou als zzp’er verschillende voordelen. Een ervan is het omzeilen van geografische beperkingen, waarbij je de garantie hebt van een uitstekend beveiligingsniveau. Daarnaast is een privaat netwerk ook handig om van openbare wifinetwerken gebruik te kunnen maken, zonder dat cybercriminelen kunnen meekijken of je computer hacken.

Het is als zzp’er uiteraard belangrijk om het internet optimaal te gebruiken. De veiligheid van een privaat netwerk draagt daaraan bij. Maar er zijn nog een paar belangrijke aandachtspunten. Omdat tijd voor een ondernemer nu eenmaal geld is, wil je verzekerd zijn van snel internet. En omdat een bedrijf kan groeien wil je ook een netwerk dat voorziet in flexibele schaalbaarheid.

Al deze belangrijke aspecten maken onderdeel uit van zakelijk glasvezel. Combineer dat met IPSEC VPN en je weet als zzp’er zeker dat je bij de uitvoering van digitale werkzaamheden optimaal bent voorbereid. Zo voorziet glasvezel voor je bedrijf ook in de gelegenheid om te blijven groeien in capaciteit.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.