• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Is het nodig om je AOV te regelen? Hier zijn 5 redenen waarom je dat nu zou moeten doen!

Als ondernemer zonder vangnet bij arbeidsongeschiktheid loop je een risico. Misschien lijkt het een klein risico, maar de financiële gevolgen kunnen groot zijn. Stel je voor: een ongeluk of langdurige ziekte, en je kunt niet meer werken terwijl de rekeningen zich opstapelen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is eigenlijk onmisbaar, maar toch heeft 80% van de ondernemers niets geregeld. Redenen? Het lijkt te duur, ingewikkeld, er is geen tijd om uit te zoeken, of het risico lijkt te klein. Vaak is het gewoon uitstelgedrag. Herkenbaar?

Hier zijn 5 redenen waarom je nu in actie moet komen:

1. De verplichte AOV:

Misschien denk je dat je geen vangnet nodig hebt, maar de overheid denkt daar anders over. Er komt een wet die bepaalt dat alle zzp'ers verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten hebben. Als je niets regelt, moet je meedoen met de verplichte AOV. Dat kost minimaal € 225 per maand, met een uitkering na een jaar wachttijd en de verplichting om ander werk aan te nemen. Regel dus zelf iets met voorwaarden die bij jou passen en voor (veel) lagere kosten.

2. Nu een AOV afsluiten bespaart geld:

Hoe eerder je een AOV afsluit als ondernemer, hoe goedkoper het is. Met de verplichte AOV in het vooruitzicht bespaar je nog meer als je snel een verzekering afsluit. Als de verplichte AOV van kracht wordt, worden de premies voor iedereen gelijkgetrokken, naar verwachting vanaf € 225 per maand. Als je jouw AOV regelt vóór het wetsvoorstel wordt ingediend (verwacht 2027), blijft jouw premie ongewijzigd.

3. Houd jezelf uit de bijstand:

Verwacht niet op overheidssteun te kunnen rekenen. Een bijstandsuitkering is er wel, maar alleen als je (bijna) geen spaargeld meer hebt, de overwaarde van je huis hebt opgemaakt, andere gezinsleden geen inkomen hebben en je gestopt bent met je eigen bedrijf. Voorkom dat je in zo'n situatie terechtkomt, bekijk eens SharePeople Kort, een goed alternatief al voor € 33 per maand.

Regel nu jouw AOV en voorkom onverwachte financiële problemen

Cosmas Blaauw

4. Spaargeld inzetten is niet realistisch:

Geld opzij zetten is verstandig, maar sparen als alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is geen goede optie. Je weet nooit hoelang je niet kunt werken. Heb je genoeg spaargeld om de huur of hypotheek en boodschappen voor de rest van je leven te betalen? Dat komt maar zelden voor.

5. Je bent geen superheld:

Faina, één van de SharePeople deelnemers verwoordt het heel goed in deze video: “Ondernemers beseffen zich niet wat er kan gebeuren als ze niet verzekerd zijn. Ze denken dat ze onsterfelijk zijn. Iedereen wordt ziek en ik niet." Ondernemers realiseren zich vaak niet wat er kan gebeuren als ze niet verzekerd zijn. Niemand heeft de garantie op een gezond leven. Zorg dat je niet te laat bent met het regelen van een vangnet. Zeker niet als het betaalbaar en eenvoudig kan, zoals bij SharePeople.

Kom nu in actie!

Regel je vangnet en kies de oplossing die het beste bij jou past. Meer dan 15.000 ondernemers regelen hun risico bij arbeidsongeschiktheid bij SharePeople. Waarom? Omdat ze het anders doen. Geen kleine lettertjes, geen complexe aanmeldprocedures en geen hoge premies. Ze combineren crowdsurance met een collectieve verzekering, wat uitstekende voorwaarden betekent tegen de laagst mogelijke prijs. Benieuwd of SharePeople ook bij jou past? Doe nu de test.

Bekijk het aanbod van SharePeople

Terug naar overzicht
Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw is oprichter van SharePeople en een sociaal ondernemer pur sang. Zijn missie is om verzekeren weer 100% transparant, eerlijk, solidair en vooral betaalbaar te maken.

Cosmas is altijd op zoek naar hoe het anders (en socialer) kan, niet door het aan de overheid over te laten, maar door middel van ondernemerschap. Dat deed hij eerder in ontwikkelingssamenwerking en de zorg en nu dus ook in de manier waarop (zelfstandig) ondernemers risicodelen.