• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Waarom je als starter nu iets moet regelen voor als je ziek wordt

Vorig jaar deden wij een klein onderzoekje. We vroegen aan ondernemers of ze iets geregeld hadden voor als ze arbeidsongeschikt zouden worden. De meerderheid moest ontkennend antwoorden. En op de vraag ‘waarom niet?’ kwam opvallend vaak min of meer het hetzelfde antwoord.

“Toen ik net ging starten als ondernemer heb ik wel aan een AOV (verzekering) gedacht, maar ik ben eerst maar eens geld gaan verdienen. Tja, je loopt dan wel een risico...” En als we dan vertellen over SharePeople krijgen we de reactie: “Als SharePeople al had bestaan toen ik startte, had ik me direct aangemeld, want het is in 10 minuten geregeld en totaal niet duur.”

Waarom SharePeople?

Een AOV regelen is ingewikkeld en duur en kost veel tijd, dat kun je later ook nog als aanvulling op SharePeople regelen (met een wachttijd van twee jaar). Vaak weet je bij de start van je bedrijf ook nog niet hoeveel je precies gaat verdienen en wat je precies nodig hebt. Ook zijn er organisaties die willen dat je eerst jaarcijfers overhandigt of die vragen om een medische test te doen. Toch kun je in het begin van je bedrijf je beter op de groei van je bedrijf focussen.

Voordeel

Een ander vaak gehoord voordeel van SharePeople voor startende ondernemers is deze: iedere maand leg ik geld op mijn SharePeople rekening en het meeste wordt daarvan niet gebruikt. Zo heb ik al direct een spaarpotje om - bijvoorbeeld - een griepje op te vangen, want als werknemer wordt je dan doorbetaald, maar als ondernemer moet je hier zelf voor zorgen. 

Meer weten? Lees ook deze kennisartikelen:

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw is oprichter van SharePeople en een sociaal ondernemer pur sang. Zijn missie is om verzekeren weer 100% transparant, eerlijk, solidair en vooral betaalbaar te maken.

Cosmas is altijd op zoek naar hoe het anders (en socialer) kan, niet door het aan de overheid over te laten, maar door middel van ondernemerschap. Dat deed hij eerder in ontwikkelingssamenwerking en de zorg en nu dus ook in de manier waarop (zelfstandig) ondernemers risicodelen.