• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Vrijblijvende AOV offertes opvragen

Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor je bedrijf en dus ook je inkomen. Wat gebeurt er als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt? Heb je überhaupt een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) afgesloten? En waarom zou je dat wel of niet moeten doen? Hieronder kun je vrijblijvend een aantal offertes voor een passende AOV aanvragen.

Wat is een AOV?

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van inkomen als je niet kunt werken. Stel, je wordt ziek of krijgt een ongeluk waardoor je langdurig geen werkzaamheden kunt verrichten. Dan ontvang je als zzp'er, als je een AOV hebt afgesloten, een maandelijkse uitkering.

Kenmerken AOV

  • De premie van jouw AOV is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de gekozen wachttijd (eigen risicotermijn) leeftijd, inkomen en beroep spelen hierbij een rol. Ook of je kiest voor een stijgende of gelijkblijvende uitkering heeft invloed op de premie.
  • Je kiest zelf voor een vast tarief of een combinatietarief, waarbij deze laatste stijgt in de loop der jaren. Ook kies je de wachttijd: dit is de eerste periode na je arbeidsongeschiktheid waarin je geen uitkering krijgt. Deze is minimaal 2 weken en maximaal 2jaar. Hoe korter de wachttijd, hoe hoger de premie.
  • De hoogte van de premie verschilt, afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht. Beroepen worden gecategoriseerd van klasse 1 (veilige beroepen zoals schrijver, administrateur of internist) tot 4 (fysiek zware beroepen zoals timmerman, monteur of chauffeur).
  • Bij diverse AOV-verzekeraars kun je vandaag de dag kiezen voor een vast verzekerd bedrag of het hanteren van een maximum verzekerd bedrag van 80% van je bruto jaarinkomen.
  • Daarnaast is het gebruikelijk om voor een korte uitkeringsduur te kiezen. Veel ondernemers laten weten dat zij bij arbeidsongeschiktheid na 5 jaar wel weer kansen zien op de arbeidsmarkt.

Gratis* 2 passende offertes

Laat je goed adviseren en zorg dat je deskundig inzicht krijgt in je financiële situatie om een juiste keuze te maken.

Om je op weg te helpen kun je hieronder 2 offertes opvragen in samenwerking met Het Ondernemerscollectief.*

Als je besluit dat easeley.nl je mag adviseren in de zoektocht naar een juiste AOV dan ontvang je korting op de advieskosten die easeley.nl je (wettelijk) jaarlijks in rekening brengt.

De adviseurs van easeley.nl nemen na een aanvraag altijd contact met je op om de aanvraag te bespreken en details door te nemen. Dit om er zeker van te zijn dat de gegevens goed zijn verwerkt en ze je nog verder kunnen voorzien van tips. De offertes heb je dan binnen 24 uur in je bezit.

* Indien je lid bent van Het Ondernemerscollectief dan ontvang je 5% extra korting.

2 offertes voor jouw Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Contactgegevens
Geboortedatum (jonger dan 55 jaar)
Dekking en verzekering
Het verzekerde bedrag mag maximaal 80% van je bruto-inkomen zijn.
Bij indexatie stijgen je premie en/of het verzekerde bedrag jaarlijks met een bepaald percentage. Deze stijging komt overeen met de koopkrachtontwikkelingWil je ook psychische klachten, zoals een burn-out, mee verzekeren?


*Maak mij gratis een jaar lid zodra ik de offerte accepteer, accepteer ik niet zit ik nergens aan vast
Opmerkingen/vragen

Onze partners

Verzekeringshelpdesk

Verzekeringshelpdesk

  • Heb je een vraag over verzekeringen?
  • Wil je weten welke verzekering je nodig hebt?
  • Benieuwd wat er wel en niet gedekt is bij een bepaalde verzekering?

De verzekeringshelpdesk van Het Ondernemerscollectief beantwoordt jouw vragen en geeft advies.