gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Elektrische auto thuis opladen: wat kost dat?

Elektrisch rijden betekent schoon rijden, maar ook dat je regelmatig je auto moet opladen. Dit kan tegenwoordig op veel publieke plekken, maar een eigen laadpaal maakt je leven veel gemakkelijker. Zo heb je gegarandeerd een plekje om te laden wanneer het jou uitkomt en hoef je jouw auto niet steeds te verplaatsen. 

Thuis laden is voor jou als zzp'er niet alleen de meest praktische, maar ook verreweg de goedkoopste optie. Bij openbare laadpunten wordt het gebruik en onderhoud van de paal namelijk in de prijs per kilowattuur (kWh) meegenomen. Deze wordt daardoor aanzienlijk hoger. Snellaadpalen zijn het duurst om aan te leggen en te gebruiken; daarom is dit de duurste manier van laden. Wil je als zzp’er zo goedkoop mogelijk elektrisch rijden en laden? Check dan het onderstaande overzicht en ontdek wat de voordelen zijn van het hebben van een laadpaal thuis.

Wat kost het om mijn elektrische auto op te laden?

Als je tankt met een benzine- of dieselauto is het redelijk eenvoudig om te zien wat je moet betalen: je ziet op de pomp het bedrag per liter dat je betaalt. Na het tanken weet je hoeveel je moet afrekenen bij de kassa.

Dat ligt bij laden iets ingewikkelder. Op de (semi-)publiekelijke laadpaal staat weliswaar een tarief per kWh of per minuut en een eventueel starttarief, maar de kosten worden na het laden nergens op de laadpaal getoond.

Elektrische auto publiek laden: de kosten

Wie publiek wil laden, moet zijn weg vinden in een ingewikkeld landschap, waarin elke laadpaal-provider en/of - beheerder (parkeerfaciliteit of winkel) gebruikmaakt van verschillende laadprijzen. Tip: raadpleeg altijd de website van jouw gekozen locatie/instantie voor een duidelijk overzicht van alle laadtarieven. De kosten per kilometer liggen bij publieke palen vaak tussen de 7 en 10 eurocent. De prijs per kilowattuur ligt op dit moment op ongeveer 23 eurocent.

Elektrische auto thuis opladen: de kosten

Zoals gezegd, is thuis opladen veel voordeliger dan laden bij publieke tankstations. Waarom? Je slaat een stap over en betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier. Om de prijzen aantrekkelijk te houden, biedt onze partner Total het voordelige Vroaming tarief. Je profiteert hiervan als je het pakket Vroaming Compleet of Vroaming Energie & Onderweg afneemt. 

Wat dit voor jou betekent: je betaalt geen startkosten en het tarief per kWh is slechts 22,5 eurocent. Er komen ook geen kosten per laadsessie bij. Zo kun je na verloop van tijd je eigen paal terugverdienen. Heb je zonnepanelen? Gebruik dan je eigen (schone) stroom om je auto te laden: een duurzaam en vaak ook lucratief alternatief. Als je zakelijk rijdt, moet je de laadkosten meestal ook verrekenen met je werkgever.

Benieuwd welke laadoplossing het beste bij je past? Vergelijk hier snel en gemakkelijk de verschillende laatoplossingen voor elektrisch rijden.

Tip: Meer weten over de financiële voor- en nadelen van elektrisch rijden en de aanschaf van een 2e hands elektrische auto? Lees er alles over in de whitepapers die je hieronder gratis kunt downloaden.

Downloads

Whitepaper 

2e hands elektrisch rijden

Whitepaper 

2020 Het jaar van Elektrisch Rijden

Whitepaper 

Alles over Vroaming van Total

Bekijk alle downloads

 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord