Whitepaper: btw-aangifte voor zzp'ers!

Het merendeel van de zzp'ers doet eens per kwartaal btw-aangifte. Soms moet je de btw-aangifte maandelijks of jaarlijks doen. Dit is afhankelijk van het bedrag dat gemiddeld aan btw moet worden afgedragen. Het doen van de btw-aangifte vinden de meeste zzp'ers niet écht de leukste klus, maar het moet wel gebeuren! Vaak moet dit op het laatste moment nog even tussendoor gefietst worden.

Fiscale hulp?

Heb je vragen als:

  • Welke kosten zijn aftrekbaar?
  • Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?
Word lid van Het Ondernemerscollectief
Fiscale hulp?

De meeste ondernemers vallen in de kwartaalaangifte en moeten de btw aangifte na elk kwartaal doen. Je hebt dan als ondernemer na afloop van het kwartaal een maand de tijd om de omzetbelasting te berekenen, in te vullen, te versturen en te betalen. Dit betekent dat uiterlijk de laatste dag van de maand na het kwartaal de btw betaald moet zijn en op de rekening van de Belastingdienst moet staan. De btw aangifte over het eerste kwartaal (januari t/m maart) moet dus uiterlijk 30 april ingediend en betaald zijn.

Wil je op tijd betalen? Zorg dan dat je een paar dagen voor de uiterlijke betaaldatum je btw overmaakt. Een dag te laat betaald is ook echt te laat en dat kan je een boete kosten.

Btw gemakkelijk bijhouden?

Om jou wegwijs te maken in de wereld van btw, bieden we hieronder twee gratis whitepapers aan.

Onze partner Snelstart heeft een superhandige whitepaper geschreven: Is jouw BTW Okee? In een overzichtelijk aantal stappen maken zij jou wegwijs in de belangrijkste aspecten van je btw-aangifte.

Daarnaast hebben we zelf een handleiding samengesteld, specifiek afgestemd op zzp'ers. In 10 stappen leiden we je door het proces van de btw-aangifte en tot slot ontvang je nog 5 handige tips!

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.