Gratis algemene voorwaarden voor zzp'ers

Via ons netwerk hebben wij een aantal voorbeelden van (basis-) algemene voorwaarden ontvangen, die wij hier gratis ter beschikking stellen. De voorwaarden zijn individueel aanpasbaar en we raden je aan om goed te controleren op de inhoud.

Wij bieden je hier een aantal verschillende voorbeelden van algemene voorwaarden. Deze kun je onderaan deze pagina gratis downloaden.

  • Voorbeeld Algemene voorwaarden voor zzp'ers in de zakelijke dienstverlening
  • Voorbeeld Algemene voorwaarden t.b.v. beroepsaansprakelijkheid

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Meer over de juridische service
Juridische service

Vaak zijn de algemene voorwaarden niet geheel toereikend voor jouw specifieke branche. Via online platform HalloLex kun je algemene voorwaarden op maat krijgen die specifiek voor jouw beroepsgroep of branche zijn samengesteld.

Algemene voorwaarden op maat

Speciaal voor leden van Het Ondernemerscollectief hebben we een proefperiode van 30 dagen kunnen bedingen bij HalloLex. Een lidmaatschap van het Ondernemerscollectief biedt je - naast deze korting - nog veel meer kortingen, op allerlei producten en diensten waar jij als zzp'er gebruik van maakt. Eén jaar lidmaatschap kost maar € 59,- excl. btw. Lid worden kan via deze link.  
 
TIP na het toetsen van jouw algemene voorwaarden op juridische juistheid, kun je de algemene voorwaarden deponeren bij de Kamer van Koophandel om ze te bekrachtigen. Als je dat niet doet dan loop je het risico dat de door jou gehanteerde algemene voorwaarden kunnen worden betwist.

Wil je meer weten over algemene voorwaarden? Lees dan het artikel over voorwaarden in het zzp stappenplan. Meer gratis te downloaden overeenkomsten, e-books en voorwaarden vind je op onze downloads-pagina.

Onze partners