gasten online
Registreer en profiteer!
 

Hoeveel zzp'ers zijn er in Nederland?

Het is bekend dat het aantal zzp'ers in Nederland fors is gestegen de afgelopen jaren. Lees in dit artikel meer over de stijging van het aantal freelancers.

Het aantal zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) in Nederland groeit explosief. In 2018 startten er maar liefst 168.000 zzp'ers (15% meer dan in 2017).

Cumulatief

Zo'n 95% van deze starters start als zzp'er. Doordat er jaarlijks ook flink wat zzp'ers afvallen door natuurlijk verloop, vrijwillige of gedwongen keuze, stijgt het aantal zzp'ers cumulatief gemiddeld met 40.000 tot 50.000 per jaar.

Hoeveel zzp'ers zijn er in Nederland?

Volgens cijfers van het CBS en het rapport Bedrijvendynamiek 2018 (Kamer van Koophandel) telde Nederland op 1 januari 2019 ruim 1,9 miljoen ondernemingen. Daarbij horen dus ook ondernemers met personeel in dienst. Van het totaal aantal ondernemers is op 1 januari 2019 1.237.734 zzp'er (zowel fulltime als parttime). 

Lees hier hoeveel zzp'ers er in Nederland ingeschreven zijn en hoe deze verdeeld zijn volgens het CBS.

Stoppen

Veel zzp'ers houden het binnen een aantal jaar ondernemerschap alweer voor gezien. Binnen 5 jaar stopt bijna de helft van de ingeschreven zzp'ers met hun onderneming.

Wil je meer weten over de doelgroep zzp'ers?

Wij hebben een pagina met allerlei rapporten en onderzoeken, deze kun je gratis downloaden. Klik hier voor meer informatie.


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord