gasten online
Registreer en profiteer!
 

Hoeveel zzp'ers zijn er in Nederland?

Het is bekend dat het aantal zzp'ers in Nederland fors is gestegen de afgelopen jaren. Lees in dit artikel meer over de stijging van het aantal freelancers.

Het aantal zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) in Nederland groeit explosief. Jaarlijks starten er tussen de 120.000 en 140.000 Nederlanders een onderneming, 95% start als zzp'er.

Cumulatief

Zo'n 95% van deze starters start als zzp'er. Doordat er jaarlijks ook flink wat zzp'ers afvallen door natuurlijk verloop, vrijwillige of gedwongen keuze, stijgt het aantal zzp'ers cumulatief gemiddeld met 40.000 tot 50.000 per jaar.

Hoeveel zzp'ers zijn er in Nederland?

Volgens cijfers van het CBS telde Nederland aan het einde van het tweede kwartaal in 2017 in totaal 1.421.000 zelfstandig ondernemers. Daarvan zijn er 1.060.000 zelfstandigen zonder personeel en 334.000 zelfstandigen met personeel. Zo'n 28.000 hebben een meewerkend gezinslid. Van de zzp'ers, dus zelfstandigen zónder personeel, zijn 646.000 mannen en 414.000 vrouwen. 

Lees hier hoeveel zzp'ers er in Nederland ingeschreven zijn en hoe deze verdeeld zijn volgens het CBS.

Stoppen

Veel zzp'ers houden het binnen een aantal jaar ondernemerschap alweer voor gezien. Binnen 5 jaar stopt bijna de helft van de ingeschreven zzp'ers met hun onderneming.

Wil je meer weten over de doelgroep zzp'ers?

Wij hebben een pagina met allerlei rapporten en onderzoeken, deze kun je gratis downloaden. Klik hier voor meer informatie.


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.

LiveZilla Live Chat Software