gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Zzp'er vindt app voor boekhouding belangrijk

4 april 2017

Wat vinden zzp'ers en mkb'ers belangrijk als het gaat om boekhoudprogramma’s? Dat is onderzocht in de tweede editie van de Boekhoudsoftware Keuzemonitor. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat zzp'ers een mobiele app erg belangrijk vinden bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma.

De Boekhoudsoftware Keuzemonitor is een periodiek onderzoek naar hoe Nederlandse zzp'ers en mkb'ers boekhoudsoftware kiezen en wordt uitgevoerd door SoftwareVergelijken.nu. Voor het onderzoek werd gekeken naar ruim 50.000 interacties van Nederlandse ondernemers.

Uit het onderzoek blijkt dat 31% van de onderzochte zzp'ers vooral de functie van een btw-overzicht belangrijk vindt. 20% vindt een mobiele app belangrijk, gevolgd door een winst-verliesrekening (15%) en elektronische btw-aangifte (13%).

Toename van zakelijke apps

Uit de keuzemonitor blijken in vergelijking met het vorige onderzoek steeds meer zzp'ers en mkb'ers een mobiele app voor hun boekhoudprogramma belangrijk te vinden. “Toch is deze stijging niet zo gek, aangezien er in het algemeen een toename is van smartphonegebruik en deze steeds vaker zakelijk wordt gebruikt”, zegt Arjan Nieuwbeerta, CMO van SoftwareVergelijken.nu. “Er zijn dan ook steeds meer apps beschikbaar die mobiel zakendoen mogelijk maken. De Kamer van Koophandel heeft in januari bijvoorbeeld met KvK Connect een app gelanceerd waarmee zzp'ers in contact kunnen komen met andere zzp'ers en nieuwe opdrachtgevers. Zzp'ers lijken dus ook van de boekhoudsoftware aanbieders te verwachten dat zij een mobiele app hebben.”

Bankkoppeling wint aan populariteit onder zzp'ers

Verder groeit de behoefte onder zzp'ers om een boekhoudprogramma te koppelen met de bank. Ook dit hangt samen met de mobiliteit van de zzp’er, die het liefst altijd en overal inzicht en openstaande facturen en geboekte uitgaven wil hebben.

Voorbeelden van online boekhoudpakketten

Er zijn verschillende soorten online boekhoudpakketten beschikbaar. Om je een voorbeeld van de mogelijkheden te geven, hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

 

Wil je weten welke boekhoudpakketten er allemaal zijn? Onderzoek welk pakket het beste bij je past!

Vergelijk boekhoudprogramma's

Ook digitale facturatie neemt toe

Uit het onderzoek blijkt verder dat steeds meer zzp'ers kiezen voor digitale facturatie. Zo worden de functies online facturen versturen en facturen als pdf versturen steeds vaker gebruikt om een programma te vinden voor de zzp administratie. Deze stijging kan worden verklaard door de trend dat steeds meer boekhoudprogramma’s in de automatische facturatiebehoefte van zzp'ers kunnen voorzien.

Ben je benieuwd naar het onderzoek? Hier kun je het nalezen.

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord