• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 4 min

#ZZPUpdate week 48: Zzp’ers vallen buiten de boot bij steunmaatregelen en de Belastingdienst verstuurt ten onrechte naheffingsaanslagen btw

Ikwordzzper praat je bij. Deze week:

Zzp’ers vallen buiten de boot bij nieuwe steunmaatregelen

Bij nieuwe onderhandelingen over een aanvullend steunpakket voor ondernemers dreigen zzp'ers buiten de boot te vallen. Dit meldt RTL Nieuws.

De loonsteun Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is terug van weggeweest én er zijn regelingen voor tegemoetkoming bij vaste lasten. Ook de mogelijkheid voor bedrijven om hun belasting later te betalen, is verlengd tot eind dit jaar.

Maar de Tozo, een bijstandsregeling voor zzp’ers, is vooralsnog niet uit de kast gehaald. De VZN, waar ook de leden van Het Ondernemerscollectief door vertegenwoordigd worden, hekelde vorige maand al het ad-hoc beleid van het kabinet, dat wel nieuwe beperkingen aankondigde, maar eerdere hulpregelingen liet verlopen.

Wanneer het debat in de Tweede Kamer over het aanvullende pakket noodsteun plaatsvindt, is nog niet bekend.

Bron: RTL nieuws

Zzp’ers worstelen met werk-privé balans

De meerderheid van de zzp’ers verwacht dat de omzet aankomend jaar stijgt. Ook geven zij aan zich zorgen te maken over de hoge werkdruk die daaruit voortkomt. De werk-privé balans steeg op de agenda van zzp’ers in een maand tijd van plek acht naar plek drie. Dit blijkt uit de maandelijkse Bedrijvenmonitor van Interpolis.

De monitor laat zien dat zzp’ers zich vooral zorgen maken over de hoge werkdruk, wat kan leiden tot langdurig verzuim. Door het aantrekken van de economie verwachten zzp’ers dat de omzet aankomend jaar stijgt. Ruim 47% van de zzp’ers geeft ook aan zich zorgen te maken over de hoge werkdruk die daarbij komt kijken. "Die zorgen worden gevoed door de krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast komen we opnieuw in een periode van veel thuiswerken, waardoor de grens tussen privé en werk vervaagt," aldus René Voets, directeur Bedrijven van Interpolis.

De meerderheid van de zzp’ers geeft de werk-privé balans slechts een voldoende. Het creëren van momenten van ontspanning en niet altijd ja zeggen, blijken efficiënte manieren om de werk-privé balans goed te houden.

Leestip: Zorgeloos ondernemen verhoogt je omzet

Bron: Interpolis

Fiscus verstuurt ten onrechte naheffingsaanslagen btw

De Belastingdienst heeft afgelopen week ten onrechte naheffingsaanslagen btw verstuurd vanwege vermeend aangifteverzuim. Het gaat om aangiftes van het derde kwartaal of september 2021. Dat meldt de Belastingdienst op zijn website.

Het gaat om naheffingsaanslagen voor de btw vanwege aangifteverzuim. De Belastingdienst laat weten dat door een technisch probleem nog niet alle btw-aangiftes zijn verwerkt. Hierdoor zijn er onterecht naheffingsaanslagen verstuurd.

Zzp’ers die op tijd aangifte hebben gedaan en een ontvangstbevestiging hebben gekregen, kunnen de naheffingsaanslag als niet verzonden beschouwen. Zij hoeven de boete op de aanslag niet te betalen. De getroffen zzp’ers krijgen binnen nu en enkele weken een nieuwe en juiste naheffingsaanslag.

Bron: Accountancy

Lees hier al het nieuws van ikwordzzper.nl

Onze partners

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.