• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 2 min

Knab boekt sterke financiële resultaten en groeit vooral in zzp-markt

Amsterdam, 2 mei 2023 - Knab heeft de jaarcijfers over 2022 gepubliceerd. Opnieuw goede cijfers, die grotendeels zijn toe te schrijven aan de sterke toename van het aantal zakelijke klanten. Eén op de drie startende zzp’ers die het afgelopen jaar een zakelijke rekening opende, deed dat bij Knab.

Groei en nieuwe initiatieven

Het totaal aantal betalende Knab-klanten groeide in één jaar met 15% naar 346.000. Het grootste deel van die groei komt door de focus op de zzp-markt. Het aantal zakelijke rekeninghouders steeg met 18% naar 238.000. De klanttevredenheid bij Knab is hoog. De Net Promotor Score (NPS) onder zakelijke klanten was gemiddeld +39.

Knab lanceerde in 2022 verschillende nieuwe producten waaronder pensioensparen, beleggen voor zzp’ers en een zakelijke reisverzekering. Twee andere belangrijke mijlpalen werden in 2022 voorbereid: sinds begin 2023 kunnen ondernemers boekhouden via het Knab Boekhoudpakket en kunnen klanten bij Knab terecht voor een zakelijke lening.

Financiële resultaten

Het operationele resultaat van de bank steeg in 2022 met 71% naar bijna € 69 miljoen. Dit resultaat is grotendeels te danken aan een combinatie van hogere klantaantallen, stijgende rente en fee-inkomsten. De nettowinst is € 32,2 miljoen. Dat is lager dan de € 81,6 miljoen van een jaar eerder, omdat in 2021 bijzondere waardeverminderingen teruggeboekt konden worden; geld dat in 2020 gereserveerd werd om eventueel kredietvoorzieningen als gevolg van de pandemie op te vangen. De kapitaals- en liquiditeitspositie verbeterde in 2022 en de balans van de bank groeide met 8,8% naar ruim € 17,5 miljard.

Alles voor zzp'ers onder één dak. Het kan bij Knab.

Inzicht in jouw financiën? Kijk dan eens bij Knab. Van bankrekening tot verzekering en boekhoudpakket.

Open nu een rekening vanaf € 3,50 per maand en ontdek de voordelen.

Lees verder >>
Alles voor zzp'ers onder één dak. Het kan bij Knab.

Toekomststrategie

Knab wil de digitale mogelijkheden de komende tijd blijven benutten om zich nog meer te onderscheiden als klantgerichte online bank voor zzp’ers. Daarvoor focust de bank zich op het aantrekken en behouden van de juiste mensen. Knab blijft ook investeren in zijn technologieplatform om innovatieve nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Zo onderzoekt Knab de mogelijkheden om naast zakelijke leningen ook hypotheken voor zzp’ers aan te kunnen bieden.

Lees hier al het nieuws van ikwordzzper.nl