gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Waarom laten zoveel zzp’ers na een aanrijding de vergoeding lopen waarop ze recht hebben?

17 september 2020

In 2018 waren er 430.000 verkeersongevallen waarbij 724.000 motorvoertuigen waren betrokken. Bij slechts 63.000 van deze gevallen werd een belangenbehartiger ingeschakeld om een vergoeding te krijgen voor kosten die het gevolg waren van het ongeluk. Dat is nog geen 20% van het aantal mensen dat waarschijnlijk recht heeft op een compensatie. Best bijzonder in een land waar meeste inwoners geen seconde aarzelen om € 600 te claimen als hun vliegtuig niet op tijd vertrekt.

Waarom zo weinig mensen proberen om de kosten na een aanrijding vergoed te krijgen? Eenvoudig: ze weten niet dat dit kan. Het gros van de zzp’ers weet bijvoorbeeld niet dat je verloren arbeidstijd en bijkomende kosten altijd kunt claimen.

Het spreekt voor zich dat verzekeraars je hier niet zomaar op wijzen, maar ook belangenbehartigers doen dit niet snel. Dit omdat de baten voor hen niet opwegen tegen de kosten van juristen, die vaak meer dan € 200 per uur vragen voor hun dienstverlening.

Geen Amerikaanse toestanden

Bij de meeste kleinere ongevallen is er gelukkig geen fysiek letsel. Maar als een zzp'er het slachtoffer is, is er wel bijna altijd sprake van schade door verlies aan arbeidstijd en andere immateriële schade, zoals stress en ongemak. Nu hoeven we hier geen toestanden als in Amerika, waar miljoenenclaims voor schade na een ongeval schering en inslag zijn, maar waarom is het bij ons zo dat de ondernemer opdraait voor het verlies aan werkdagen na een aanrijding?

Gevolgrecht vindt dat ondernemers die aangereden worden, niet ook nog eens moeten opdraaien voor de financiële schade. Volgens ons hoort de rekening te gaan naar de verzekeraar van degene die het ongeluk heeft veroorzaakt. Welbeschouwd is daar ook helemaal niets vreemds aan. De verzekeraar ontvangt hier namelijk keurig elke maand premie voor. Daarom helpen wij ondernemers die te maken hebben met een ongeluk buiten hun schuld, om de schade te verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker.

Indienen claim is kosteloos

Door het proces voor het indienen van claims grotendeels te digitaliseren, doen wij dit snel een eenvoudig. Het indienen van een claim is kosteloos, omdat ook wij betaald worden door de verzekeraar van degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Ben jij ook aangereden? Meld je dan hier aan om gebruik te maken van de dienstverlening van Gevolgrecht.

Terug naar overzicht

Gerben-Jan Renema

Gerben-Jan Renema, 25 jaar, werkt sinds begin 2020 voor Gevolgrecht Nederland als hoofd operations. In die functie is hij verantwoordelijk voor een soepel en effectief verloop van de bedrijfsprocessen. 'Ik zorg ervoor dat onze klanten goed bediend worden en zo veel mogelijk krijgen waar zij recht op hebben.'


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord