• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 4 min

Waarom kiezen voor je telefoon doorschakelen als zzp’er?

Als zzp’er wil je natuurlijk altijd bereikbaar zijn om geen klanten teleur te stellen en omzet te missen. Dan is het handig én lonend om jouw vaste telefoon te laten doorschakelen naar je mobiele telefoon. Hiermee zorg je ervoor dat je op elk moment van de dag en op elke locatie zakelijk bereikbaar bent. Zo kun je snel reageren op (potentiële) klanten. Met de slimme Vast op mobiel-oplossing van Rinkel – jouw zakelijke nummer wordt doorgeschakeld naar je mobiel – kom je als zzp-bedrijf bovendien professioneel en betrouwbaar over.

Van vast naar mobiel doorschakelen

Heb je nog geen zakelijk telefoonnummer als zzp’er? Geen enkel probleem. Bestel een regionaal nummer, een 085-nummer of een 088-nummer via Rinkel, waarbij je de keuze hebt uit duizenden vaste nummers. Je bent binnen één minuut bereikbaar. Heb je al een zakelijk telefoonnummer? Dan kun je eenvoudig switchen. Het aanvragen van nummerbehoud is gratis. De overstap is binnen twee tot vijf dagen geregeld en belangrijker nog: je blijft tijdens de verhuizing altijd zakelijk telefonisch bereikbaar.

Je vaste telefoonnummer staat altijd in verbinding met je 06-nummer. Als een (potentiële) klant, een zakelijke relatie of een leverancier jouw zakelijke nummer belt, komt het telefoontje automatisch bij jouw mobiele telefoon uit. Het doorschakelen stel je van tevoren in. Het maakt niet uit wat voor (zakelijk) mobiel abonnement je hebt of bij welke telecomaanbieder je een contract hebt. Het werkt altijd!

Profiteer van de vele voordelen van doorschakelen

Je telefoon doorschakelen biedt vele voordelen. Hierdoor ben je in staat om jouw klanten en relaties zo veel mogelijk te woord te staan. Iedere zzp’er heeft vanzelfsprekend zijn mobiele telefoon bij zich. Je bent altijd en overal goed bereikbaar, zonder dat je in de buurt van een vaste telefoon en vaste werkplek met allerlei kabels hoeft te zijn.

Met doorschakeling houd je eenvoudig zakelijk en privé gescheiden en lever je de beste dienstverlening en service aan je klanten. Bij een inkomende oproep weet je direct of iemand privé of zakelijk belt. En kies je meteen of en hoe je het telefoontje opneemt. Bovendien geef je met het doorschakelen van vast naar mobiel een professionele indruk af met een zakelijk telefoonnummer, in plaats van een 06-nummer.

Met je telefoon doorschakelen ben je altijd en overal zakelijk bereikbaar. Je houdt hiermee je klanten tevreden én je mist hierdoor geen omzet

Martijn Pennekamp | ZZP Expert

Zakelijke functies instellen die je professionaliteit als zzp’er vergroten

Het doorschakelen van je telefoon van vast naar mobiel komt ook van pas als je niet aanwezig of op vakantie bent, je de telefoon om bepaalde redenen niet kunt opnemen of je in gesprek bent met iemand. Rinkel heeft allerlei zakelijke functies die je professionaliteit als zzp’er vergroten als je niet in de gelegenheid bent om op te nemen. Je mag alle functies tijdens een gratis proefperiode van 7 dagen testen. Denk aan functies als:

  • Een welkomstbericht instellen voor als iemand je zakelijke nummer belt. Of gebruik deze functie om een specifieke mededeling te doen of een actie te promoten.
  • Een wachtrij bepalen voor als er meerdere oproepen tegelijk binnenkomen, eventueel met wachtmuziek. Jij bepaalt vooraf hoe lang een beller in de wachtrij mag staan, voordat deze wordt doorverbonden naar jouw voicemail of een antwoordservice.
  • Je zakelijke openingstijden instellen, waarbij je de tijden aangeeft waarop je bereikbaar wilt zijn. Dit is per week, per dag of per uur te bepalen. Buiten je openingstijden gaat de telefoon automatisch over naar bijvoorbeeld jouw zakelijke voicemail of professionele antwoordservice.
  • Gesprekken opnemen en terugluisteren om je dienstverlening te verbeteren én geen waardevolle informatie te verliezen.
  • Professionele voicemail. Je kunt de voicemail (of welkomstboodschap) door een van radio en tv bekende stemartiest laten inspreken om je professionele uitstraling te vergroten. De voice-over is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.
  • Zakelijk whatsappen met WhatsApp Business via je zakelijke nummer. Chatten met je klanten, leveranciers en andere zakelijke relaties. Daarbij ben je niet aan je telefoon gebonden. Maak eenvoudig een koppeling in je browser met WhatsApp Web of download de app. Je kunt ook bellen via je laptop of desktop computer met Webphone van Rinkel. Dit is volwaardige telefonie, zonder dat je daarvoor extra software hoeft te installeren.

Altijd iemand aan de lijn krijgen dankzij professionele antwoordservice

Wil jij dat als er zakelijk naar jouw zzp-bedrijf wordt gebeld, de beller altijd iemand aan de lijn krijgt? Dan kun je gebruikmaken van een professionele antwoordservice. Een persoonlijke telefoniste van Rinkel neemt de telefoon op met jouw bedrijfsnaam, in gevallen dat jou dat even niet lukt of uitkomt. Bijvoorbeeld als je onderweg bent, met lunchpauze bent of druk bent op piekmomenten. Er worden duidelijke belnotities gemaakt, óók via WhatsApp. Zo houd je je klanten tevreden en verlies jij geen omzet!

Met je zakelijke nummer doorschakelen naar mobiel altijd bereikbaar

Met je zakelijke telefoon doorschakelen naar je mobiele telefoon, ben je altijd en overal bereikbaar, maak je als zzp’er een professionele en betrouwbare indruk én profiteer je bij Rinkel van allerlei handige functies. Zo lever je als ondernemer de beste dienstverlening en service aan jouw klanten.

Je hebt er weinig voor nodig om dit voor elkaar te krijgen. In de eerste plaats een eigen mobiele telefoon. Ten tweede moet daar een werkende simkaart in zitten, zodat je kunt gebruikmaken van het GSM-netwerk. En als derde een vast nummer waar je zakelijk op wilt worden gebeld. Dit kan een bestaand telefoonnummer zijn dat je met nummerbehoud naar Rinkel wilt verhuizen. Of een zakelijk nummer.

Zakelijk telefoonnummer doorschakelen naar buitenlands nummer

Een telefoon doorschakelen is een kleine investering die zich snel terugverdient. Rinkel heeft verschillende abonnementen voor zakelijke, vaste nummers: essential, professional, expert en custom. Net wat je wensen zijn en waar je behoefte aan hebt. Het eerste zakelijke nummer is gratis! Het is zelfs geen probleem om je vaste nummer door te schakelen naar een buitenlands telefoonnummer. Met Rinkel bel je naar maar liefst 50 internationale bestemmingen binnen en buiten Europa. Hiervoor worden géén extra kosten gerekend. Het doorschakelen van je telefoon levert je dus ook een besparing in tijd en geld op.

Terug naar overzicht
Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Tips en ideeën om de meest gebruikte social media in te zetten als zzp’er

Wat vragen andere zzp’ers voor uurtarief?

Hoe krijg ik korting op Apple-producten als zzp’er?

De voordelen van een moderne Postbox voor zzp'ers

Hoe financier je jouw droomauto of bus als zzp’er?

Met deze 9 tips houd je je social media accounts veilig tegen hackers

Een iPhone of MacBook fiscaal aftrekken van de zaak, dat doe je zo!

Geen belasting tot een winst van € 33.095 in 2024 als zzp'er

Welke energiekosten zijn wel en niet aftrekbaar als zzp’er?

Hoe cybercriminelen AI-tools zoals ChatGPT inzetten

Ontdek 5 manieren om geld te besparen met een Postbox

Mijn energiecontract vastzetten als zzp’er? Goed idee?

Tips voor het organiseren van een zakelijk evenement

Nieuwe KvK-regeling: zo kun je jouw woonadres als zzp’er afschermen

10 onmisbare websites voor Nederlandse zzp'ers

Simpel factureren met deze handige websites voor zzp'ers

Zoveel belasting moet je als zzp’er reserveren

Waar kan ik al mijn financiën regelen als zzp’er?

Tien effectieve manieren om als zzp'er gebruik te maken van ChatGPT

Welke Apple-apparatuur kun je het beste kiezen als zzp’er?

Mijn ervaring met Ziggo Zakelijk als ondernemer!

Hoe en waarom gebruik ik WhatsApp zakelijk als zzp’er?

Is full operational lease interessant voor jou als zzp’er?

Waarom ik fan ben van Knab en mijn ervaring met Knab als (startende) ondernemer

Is ANWB Private Lease interessant voor jou als zzp’er?

10 tips om je mentaal sterk te voelen

Stop met dromen van een betere nachtrust als zzp'er

Hoe gebruik je een Apple iPad zakelijk?

Hoe kan ik een mobiel en vast nummer op één telefoon gebruiken als zzp'er?

Checklist: Welke leasevorm is voor mij als zzp'er interessant?

Zo vraag je zorgtoeslag aan als zzp’er!

Geen belasting tot een winst van € 32.193 in 2023 als zzp'er

Wat kost SharePeople mij per maand als zzp’er?

5 tips voor het inrichten van een goede werkplek als zzp’er

Hoe hoog is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor mij als zzp’er?

Hoe kun je een occasion leasen als zzp’er?

Zo financier je een MacBook en iPhone voor je Apple werkplek als zzp’er

Wat kun je doen om schijnzelfstandigheid te voorkomen als zzp'er?

Zakelijke auto rijden in 2023 als zzp'er? Dit gaat er veranderen!

Verbeter je bereikbaarheid als zzp'er

5 tips om beter bereikbaar te zijn als zzp'er

Bedrijf starten? Denk aan je telefoonnummer

Hoe regel ik mijn vervangbaarheid als zzp’er?

Starten als zzp’er? Vermijd deze 5 valkuilen bij het verzekeren van je bedrijf

Top 5 meest populaire leaseauto’s voor zzp’ers in de zorg

Wat zijn de voordelen van overstappen van privé naar zakelijk internet als zzp’er?

Millennial-zzp’er? Zie je pensioen niet als een zorg voor later

Wat zijn de risico's voor jou als zzp'er en hoe ga je hier mee om?

8 tips voor je aangifte inkomstenbelasting 2021 als zzp'er

5 tips voor gratis opleiding en ontwikkeling als zzp’er

Zelf een virtuele telefooncentrale opzetten als zzp'er

5 tips om als zzp’er te besparen op je zakelijke internetkosten

Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als zzp'er

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor schades?

Zzp'er pas op met de budget zorgverzekering in 2022

Waar moet ik als zzp’er in de laatste weken van 2021 op letten?

Top 8 meest populaire leaseauto's voor (startende) zzp'ers

Kan je als startende zzp’er een zakelijke auto leasen?

Zorgeloos ondernemen verhoogt je omzet

Gezond groeien vraagt om een gezonde mindset

Hoe je als ondernemer succesvol kunt verkopen via Marketplaces als Amazon en Bol.com

Een zakelijke creditcard – handig, of juist overbodig?

Cora werd ziek, maar kon rekenen op hulp van SharePeople en Bright-leden

5 manieren om meer succes te hebben als freelancer

Kun je de kosten van ooglaseren aftrekken van de belasting als zzp’er?

Writers block bestrijden als freelance schrijver

UBL facturen: wat je moet weten als zzp'er

Zo kun je zelf je Google Ads campagnes verbeteren

Waarom de opkomst van de zzp-leraar een positieve ontwikkeling is

Je eigennaam gebruiken als bedrijfsnaam: Een verstandige keuze?

Vijf zaken waar je op moet letten bij de btw-aangifte over het vierde kwartaal

Geen belasting tot een winst van € 30.439,- in 2021 als zzp'er

Fiscaalvriendelijk autorijden als ondernemer? Hoe doe je dat?

Goedkopere energie voor zzp’ers met deze tips

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, wanneer is dat slim?

Acquisitie als zzp'er! Moeilijk of juist niet?

Met deze 5 tips blijf je wanbetalers een stap voor!

Unieke combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij zzp-ers!

Waarom ik mijn pensioen opbouw bij BrightPensioen

Wat zijn de fiscale aftrekposten als zzp'er?

Boekhouden: zelf doen of uitbesteden als zzp-er?

Hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er?

Thuiswerken en je energiekosten: de voordelen en regels

Gratis uren- en kilometerregistratie in excel 2022

Overheid mag zzp'ers gerust vragen om tegenprestatie

Wat is het verschil tussen Broodfonds, SharePeople, Ziektefonds, Voorzieningenfonds, Ziektevangnet en SamSamkring?

Zo bespaar je € 875,- op je internetkosten als zzp'er

Weet wat je netto mag besteden als zzp'er

Maar € 872 betalen voor jouw fiets van € 2000 als zzp’er!

Het urencriterium van 1225 uur: wat telt wel en niet mee?

Opinie: Misbruik maken van Tozo? Wat mij betreft boete €10.000,-

Geen belasting tot een winst van € 29.185 in 2020 als zzp'er

Bedrijfsmiddelen, aftrekposten en belastingvoordeel in 2020

Webinars geven als zzp’er? Een goed idee, zeker in coronatijd

Zo zorg je ervoor dat je online wordt gevonden als zzp’er

Wat is mijn ervaring met SharePeople

Mijn ervaring met Deck Verzekeringen

Privé of zakelijk geld lenen als zzp’er: dit zijn je mogelijkheden

Bedank je zakelijke relaties met een persoonlijke kerstkaart

Bespaar niet op een boekhoudprogramma en zakelijke rekening

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Waarom de verplichte AOV voor zzp'ers een heel slecht idee is

Ik wil een website (laten) maken, hoeveel budget heb ik nodig?

Tips om een passend thema te kiezen voor je WordPress website

Bespaar tot € 200,- op je zorgverzekering bij VGZ als ondernemer

Wat zijn de mogelijkheden als mijn ideale domeinnaam bezet is?

zzp'er voor hun pensioen geraakt door komende belastingwijzigingen!

Zo houd je je AOV actueel

De nieuwe Kleine Ondernemersregeling (KOR) dit moet je weten!

Welke eindleeftijd past bij jouw AOV?

AOV te duur? 6 tips om verantwoord te besparen

Tips voor snellere wifi op kantoor

Eenvoudig jouw online omzet verhogen als zzp'er

Veilig op openbare wifi werken als zzp'er

Tips om jouw online omzet te verhogen als zzp'er

Wie helpt samen met ons (startende) zzp'ers op weg?

Zo zorg je dat je AOV bij jou blijft passen

Wachttijd AOV: deze keuzes heb je

Ben jij ook ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Wist je dat de premie van je AOV aftrekbaar is?

Hoe een klein ongelukje een zzp’er €10.000,- kostte

Deliveroo legt bom onder schijnzelfstandigheid zzp'er

Geen auteursrecht: rechtmatig stockfoto’s gebruiken kan!

11 tips voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een kijkje in de toekomst van social media

Zakelijk etentje? Uit eten als zzp’er goedkoper geworden!

9 tips voor als je een webwinkel start als zzp'er

Moet je als zzp'er meerdere opdrachtgevers hebben voor de Belastingdienst?

Zakelijk rijden: zzp'er durf te vragen!

Als zzp’er na één jaar een hypotheek met NHG

Zuinig rijden: (on-) zinnig?

5 zaken die iedere zzp’er hoort te weten over verzekeringen

Zorgen de zzp modelovereenkomsten voor chaos vanaf 1 mei 2016?

Ga jij mee het schip in als je opdrachtgever failliet gaat?

Zzp pensioen sigaar uit eigen doos?!

Hero en Dirk, reddende engelen van de zzp’ers

Waarom je nooit een 1-pagina site moet willen hebben

Hoeveel pensioen mag je opbouwen als zzp'er?

Misverstanden over de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR)

Freelancen of zzp'en anno 2015: 10 praktische tips

Zzp’ers onder armoedegrens? Ja d'uh!

De 6 grootste misverstanden rondom aansprakelijkheid van ondernemers

Altijd en overal kunnen werken als zzp'er

Zzp’ers in de zorg zijn zo zielig niet

ZZP Pensioenfonds is een wassen neus

Zzp-ers verdienen een feestje

Weg met die arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp’ers!

Online marketing | Zien en gezien worden als zzp'er

De eerste 3 stappen

Kosten opleiding aftrekbaar als zzp'er!