• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Waarom CRM software als zzp’er?

De ontwikkeling van CRM software heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt. Er is een flink aanbod pakketten beschikbaar en dat aanbod zal nog wel even blijven groeien.

Zo is een CRM systeem niet meer alleen geschikt voor grote organisaties en multinationals. Ook als zzp’er is een CRM een handige tool om efficiënter en effectiever te werken gedurende het verkoopproces van lead tot klant. Moet je bijvoorbeeld regelmatig spitten in je mailbox naar een laatste contactmoment met een klant? Of vergeet je regelmatig een offerte (op tijd) te versturen? Dan is een CRM voor jou zeker het overwegen waard.

Waarom een CRM pakket?

Wat heb je aan een CRM als zzp’er? In de eerste plaats bespaar je met een CRM veel tijd. Tijd die je beter aan je kunt besteden met het helpen van je klanten. Daarnaast levert een CRM geld op doordat je meer omzet uit je leads haalt. Hoe? We leggen het hieronder uit.

Structuur en inzicht in het verkoopproces

Hoe meer je weet over je (potentiële) klanten; hoe beter je ze kan helpen met je product of dienst. En hoe beter jij je leads kent, hoe groter de kans is dat ze klant worden. CRM software helpt je met het snel en gemakkelijk organiseren van klantinformatie. Want je kunt niet alles uit het hoofd leren. Hoe vaak heb je gehad dat je een klant vergeet te bellen of een offerte te sturen? Vast wel een aantal keer per maand. Met een CRM is dat verleden tijd. Je beschikt meteen over de belangrijkste klantinformatie zodat je meteen weet wat de status van elke klant in het verkoopproces is. Dit maakt je verkoopproces sneller waardoor je:

  • tijd wint en kosten per acquisitie lager worden
  • een hogere conversie hebt van lead naar klant door minder afhakende potentiële klant

Met een CRM systeem ondersteun en beheer je het verkoopproces van lead tot sale.

Arjan Nieuwbeerta

Altijd en overal klantinformatie

Daarnaast is die klantinformatie altijd en overal beschikbaar. Je hoeft niet meer te graven in je mailbox naar het laatste contact met een bepaalde klant. Je hebt alles overzichtelijk in één systeem. Zo kun je je klanten goed en snel met de klant communiceren en heb je altijd inzicht in de status van facturen, offertes en lopende projecten.

Kortom, met een CRM-systeem ondersteun en beheer je het verkoopproces van lead tot sale. Een offerte is zo gemaakt en digitaal gestuurd. Facturen kun je zelfs automatisch laten aanmaken. In een handomdraai heb je de verkoopdoelen ingesteld. En je contactmomenten met klanten kun je eenvoudig en snel vastleggen en terug vinden. Op deze manier zie je hoe de klantrelatie is, of een klant nog gebeld moet worden en welke klanten nog niet gereageerd hebben op je offerte. Oftewel, het hele traject van lead tot sale breng je met een CRM systeem in kaart en je monitort het gehele verkoopproces.

Wat kost een CRM software?

Een online CRM duur? Nee hoor, het aanbod van software voor relatiebeheer is enorm en mogelijkheden en prijzen lopen erg uiteen. Er is CRM software beschikbaar voor zzp’ers, voor het MKB, maar ook voor grote, internationale ondernemingen. Welke oplossing het beste bij jouw onderneming past is afhankelijk van je wensen. De eerste stap naar een goed CRM is dan ook het op een rij zetten wat je met een CRM wil bereiken en doen.

CRM software pakketten voor zzp'ers

Een zzp’er hoeft niet over de meest uitgebreide analyse en rapportage mogelijkheden te beschikken. Een CRM moet voldoen aan een aantal basisfunctionaliteiten die het werk makkelijker en sneller maakt. Maar welke CRM pakketten zijn het meest geschikt voor zzp’ers? Wij hebben een top 3 voor je gemaakt. We hebben de meest geschikt CRM pakketten voor zzp’ers alvast voor je naast elkaar gezet. Bekijk deze pakketten in de vergelijking via deze link.

Eenvoudige CRM opties voor zzp'ers

Inventariseer welke taken een CRM systeem van jou kan overnemen en welke kansen het oplevert. Het blijkt dat zzp'ers die actief bezig zijn met hun klantrelaties succesvollers zijn dan collega’s die dat niet doen. Een online CRM helpt je hierbij.

CRM pakketten vergelijken

Wil jij weten welk pakket het beste bij jou past? Hieronder vind je een aantal handige CRM pakketten:

 
Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij als (startende) zzp'er op zoek naar een geschikt online boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.

Blogs

Terug naar overzicht
Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als bedrijf en ondernemer de juiste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

 

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.