• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Online werken als zzp'er: dit zijn de must-knows

Meer dan een miljoen Nederlanders kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer zonder personeel te werken. Een keuze die vaak ingegeven is door de behoefte aan vrijheid en zelfstandigheid. Die twee aspecten spelen ook een rol als het gaat om het maken van keuzes voor manier van werken. Hoewel veel bedrijfsprocessen zich tegenwoordig online afspelen, heeft lang niet iedere zzp’er een duidelijk beeld van wat online werken voor hem of haar kan betekenen. Welke mogelijkheden zijn er. En hoe regel je dat alles zo soepel mogelijk verloopt?

Omslag in werkwijze

De afgelopen jaren heeft een omslag plaatsgevonden in de werkwijze van veel bedrijven. De traditionele kantooromgeving waarin de werkgever bepaalde welke ict-toepassingen zijn medewerkers gebruiken, heeft hierbij sterk aan belang ingeboet. In veel organisaties is het helemaal niet nodig om alle functionaliteiten aan iedereen beschikbaar te stellen. Grote softwarebedrijven zien deze ontwikkeling ook en hebben hun strategie aangepast. In plaats van dat ze pakketten met alle benodigde applicaties installeren op de werkplek, ligt de focus op toepassingen om online te kunnen werken. We zien dat bijvoorbeeld heel sterk bij Microsoft.

Microsoft levert geen software meer, maar geeft vooral licenties uit voor het gebruik van de applicaties in een clouddienst. Als ondernemer heb je de zekerheid dat je je ict-zaken op orde hebt en altijd gebruik maakt van de meest recente versie van de software. Hiervoor betaal je het bedrijf een vaste jaarlijkse vergoeding en daarmee ben je overal van af.

Als je veel gebruik maakt van clouddiensten of met grote regelmaat forse bestanden verstuurt, is het essentieel om van een snelle verbinding gebruik te maken.

Snelle verbinding

Wanneer je vanuit kantoor werkt en veel zaken online regel, heeft dat ook consequenties voor het type verbinding dat je gebruikt. Naarmate het dataverbruik toeneemt, stijgt de behoefte aan een hogere bandbreedte. Een term die je in dit verband vaker hoort vallen, is NDIX. Voluit staat deze afkorting voor Nederlands-Duitse Internet eXchange en via dit knooppunt worden hoogwaardige glasvezelaansluitingen aangeboden. Hiermee ben je als ondernemer verzekerd van supersnel internet op je werkplek. Vooral wanneer je veel gebruik maakt van clouddiensten of met grote regelmaat forse bestanden verstuurt, is het essentieel om van zo’n snelle verbinding gebruik te maken.

Opschalen

Naar de huidige maatstaven biedt het glasvezelnetwerk een vrijwel onbeperkte bandbreedte. Dat heeft als groot voordeel dat je het bestaande abonnement probleemloos kunt opschalen zodra je behoefte hebt aan meer bandbreedte. Daarmee maak je jouw bedrijf toekomstbestendig!

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.