• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Beginnende zzp'er? Hier moet je op letten bij het doen van de boekhouding

Ben jij een beginnende zzp’er en wil je de boekhouding van jouw bedrijf niet uitbesteden aan een accountant? Dan zit er niets anders op dan zelf jouw administratie te doen. Je kunt jouw boekhouding bijhouden in Excel, maar met behulp van een boekhoudprogramma wordt het allemaal een stuk makkelijker. Zoek je nog een geschikt programma? Dan raden wij je aan voor een online boekhoudprogramma te kiezen. Online boekhouden brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Om jou goed voor te bereiden, vertellen we je in deze tekst alles wat jij moet weten over online boekhouden.

Boekhouden wordt fluitje van een cent

De meeste ondernemers denken dat er specifieke kennis nodig is om de boekhouding van hun bedrijf in goede banen te leiden. Daarom laten ze hun administratie doen door een accountant of een administratiekantoor. Dit brengt kosten met zich mee en daar zit niet iedere ondernemer op te wachten. Geldt dit ook voor jou? Schaf dan een online boekhoudprogramma aan. Zo’n programma maakt het voor zzp’ers en mkb-ondernemers mogelijk om hun eigen boekhouding te doen. En dat zonder dat er specifieke kennis nodig is.

Voordelen van online boekhouden

Ben jij niet bekend met online boekhouden? Dan wil je ongetwijfeld eerst weten wat de voordelen zijn voordat je zo’n programma aanschaft. Eén van de grootste voordelen van online boekhouden is dat jij jouw zakelijke rekening aan het programma koppelt. Hierdoor hoef jij transacties niet langer handmatig in te voeren. Dit doet het boekhoudprogramma namelijk automatisch. Gebruik jij het programma daarnaast om te factureren? Dan koppelt het programma de transacties direct aan de bijbehorende factuur.

Dankzij een online boekhoudprogramma is jouw boekhouding altijd en overal inzichtelijk.

Daarnaast helpt een online boekhoudprogramma jou bij je btw-aangifte. Kies jij voor online boekhouden? Dan hoef jij hier niet onnodig veel tijd in te steken. Waarom niet? Omdat het programma de btw-aangifte direct voor jou klaarzet. Dit doet de boekhoudsoftware aan de hand van de transacties en facturen. Het enige wat jij in dat geval nog moet doen, is de aangifte versturen naar de Belastingdienst.

Niet langer afhankelijk van een vaste plek

Maak jij nu nog gebruik van offline boekhoudsoftware? Dan is het programma waarschijnlijk geïnstalleerd op de computer waarop jij veel werkt. Om jouw boekhouding bij te werken, moet je achter deze computer zitten. Kies je voor online boekhouden, dan is dit niet nodig. Want dankzij een online boekhoudprogramma is jouw boekhouding altijd en overal inzichtelijk.

Als jij een online boekhoudprogramma gebruikt, hoef je enkel over een werkende internetverbinding te beschikken. In dat geval kun jij jouw administratie met behulp van een smartphone, tablet of laptop bekijken. De boekhouding is hierdoor niet enkel inzichtelijk vanaf jouw werkplek, maar ook thuis en zelfs op vakantie. Kies jij voor online boekhouden? Dan weet je altijd hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Ben je enthousiast geraakt? Klik hier voor meer informatie en het afsluiten van een alles-in-één-boekhoudpakket.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.