gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Een zakelijke rekening als zzp’er: 5 voordelen op een rij

Als startende zzp’er komt er veel op je af. Je moet je inschrijven bij de KvK, je administratie opzetten en ook nog een zakelijke rekening openen. Veel zzp’ers twijfelen over het nut van zo’n extra rekening. Om die twijfels weg te nemen, zetten we vijf voordelen van een zakelijke rekening op een rij.

Is een zakelijke rekening verplicht voor zzp’ers?

Nee, je bent als zzp’er niet verplicht een zakelijke rekening te openen. Het brengt wel veel voordelen met zich mee. We noemen er vijf:

  1. een duidelijk financieel overzicht;
  2. zakelijke kosten zijn beter aftrekbaar;
  3. automatische koppeling met je boekhoudpakket;
  4. professionele uitstraling;
  5. het hoeft niet veel te kosten.

1. Een duidelijk financieel overzicht

Als zzp’er heb je te maken met wisselende inkomsten. Heb je één rekening? Dan ben je sneller geneigd om zakelijk geld privé uit te geven en andersom. Zorg dat je maandelijks een vast bedrag overmaakt naar je privérekening, zodat je het financieel overzicht op beide rekeningen bewaart.

2. Zakelijke kosten zijn beter aftrekbaar

De zakelijke kosten die je maakt voor je onderneming, zijn fiscaal aftrekbaar. Denk aan zakelijk rijden, telefoonabonnementen, laptops en vakliteratuur. Met een zakelijke rekening behoud je het overzicht en weet je beter welke kosten je kunt aftrekken van je zakelijke opbrengsten.

3. Automatische koppeling met je boekhoudpakket

Iets waar je als zzp’er niet omheen kunt, is je boekhouding. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er tegenwoordig verschillende online boekhoudpakketten. Deze kun je direct koppelen aan je zakelijke rekening. Scheelt weer gedoe met het verzamelen van losse bonnetjes en zelfgemaakte Excel-bestanden.

Vergelijk boekhoudprogramma's

 

4. Professionele uitstraling

Als zzp’er moet je zelf hard werken om klanten te werven. Heb je een opdracht binnengehaald? Dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk overkomen. Naar klanten oogt het een stuk professioneler als je bankrekening op naam van je bedrijf staat en niet op jouw eigen naam.

5. Het hoeft niet veel te kosten

Bij een extra rekening denk je misschien al snel aan de kosten ervan. Een zakelijke rekening hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Knab is de voordeligste keuze voor zzp’ers, met een compleet bankpakket voor € 6 per maand. Sta je korter dan 3 jaar ingeschreven bij de KvK, dan ontvang je tijdelijk 50% korting op je zakelijke rekening, waardoor je het eerste jaar slechts € 3 per maand betaalt. En dat zonder gedoe met papierwerk en verplichte kantoorbezoeken, want je opent de rekening eenvoudig via de Knab App.

Meer weten? Lees alles over het Starterspakket van Knab.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord