• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Een zakelijke rekening als zzp’er: 5 voordelen op een rij

Als startende zzp’er komt er veel op je af. Je moet je inschrijven bij de KvK, je administratie opzetten en ook nog een zakelijke rekening openen. Veel zzp’ers twijfelen over het nut van zo’n extra rekening. Om die twijfels weg te nemen, zetten we vijf voordelen van een zakelijke rekening op een rij.

Is een zakelijke rekening verplicht voor zzp’ers?

Nee, je bent als zzp’er niet verplicht een zakelijke rekening te openen. Het brengt wel veel voordelen met zich mee. We noemen er vijf:

  1. Je krijgt een duidelijk financieel overzicht;
  2. Je zakelijke kosten zijn beter aftrekbaar;
  3. Je kunt je bankrekening automatisch koppelen met je boekhoudpakket;
  4. Het geeft je bedrijf een professionele uitstraling;
  5. Het hoeft niet veel te kosten.

1. Je krijgt een duidelijk financieel overzicht

Als zzp’er heb je te maken met wisselende inkomsten. Heb je één rekening? Dan ben je sneller geneigd om zakelijk geld privé uit te geven en andersom. Zorg dat je maandelijks een vast bedrag overmaakt naar je privérekening, zodat je het financieel overzicht op beide rekeningen bewaart.

2. Je zakelijke kosten zijn beter aftrekbaar

De zakelijke kosten die je maakt voor je onderneming, zijn fiscaal aftrekbaar. Denk aan zakelijk rijden, telefoonabonnementen, laptops en vakliteratuur. Met een zakelijke rekening behoud je het overzicht en weet je beter welke kosten je kunt aftrekken van je zakelijke opbrengsten.

Alles voor zzp'ers onder één dak. Het kan bij Knab.

Alles voor zzp'ers onder één dak. Het kan bij Knab.

Inzicht in jouw financiën? Kijk dan eens bij Knab. Van bankrekening tot verzekering en boekhoudpakket.

Open nu een rekening vanaf € 3,50 per maand en ontdek de voordelen.

3. Koppel je bankrekening automatisch met je boekhoudpakket

Iets waar je als zzp’er niet omheen kunt, is je boekhouding. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er tegenwoordig verschillende online boekhoudpakketten. Deze kun je direct koppelen aan je zakelijke rekening. Scheelt weer gedoe met het verzamelen van losse bonnetjes en zelfgemaakte Excel-bestanden. Hieronder hebben we drie interessante pakketten voor je geselecteerd.

 

4. Je vergroot je professionele uitstraling

Als zzp’er moet je zelf hard werken om klanten te werven. Heb je een opdracht binnengehaald? Dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk overkomen. Naar klanten oogt het een stuk professioneler als je bankrekening op naam van je bedrijf staat en niet op jouw eigen naam.

5. Het hoeft niet veel te kosten

Bij een extra rekening denk je misschien al snel aan de kosten ervan. Een zakelijke rekening hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Knab is de voordeligste keuze voor zzp’ers, met een compleet bankpakket voor € 7 per maand.

Sta je korter dan 3 jaar ingeschreven bij de KvK? Dan profiteer je extra, want dan ontvang je tijdelijk 50% korting op je zakelijke rekening. Het eerste halfjaar betaal je slechts € 3,50 per maand. Zonder gedoe met papierwerk en verplichte kantoorbezoeken, want je opent de rekening eenvoudig via de Knab App.

Meer weten? Lees alles over het Starterspakket van Knab.

Tip: Als je een zakelijke bankrekening bij Knab hebt kun je ook direct jouw zakelijke verzekeringen afsluiten. Zo heb je als jouw bank- en verzekeringszaken op een rij. Wel zo handig!

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!