• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

In de media

Steeds vaker wordt ikwordzzper.nl aangeraden door andere platformen of websites. Ook wordt initiatiefnemer Martijn Pennekamp regelmatig geïnterviewd om zijn visie te geven op de ontwikkelingen in de zzp markt. Onderstaand houden we bij wat er gepubliceerd wordt in de media.

RTLZ

Op 30 juni 2016 haalde onze landelijke zzp enquete over de behoeften van zzp'ers het nieuws: een kwart van de zzp'ers is noodgedwongen gestart. Ons persbericht haalde het nieuws en Martijn werd geïnterviewd voor de nieuwsuitzending van RTLZ.

Lees het artikel hier.


NOAB

In het Activa magazine 4 - 2015 van de NOAB werden ikwordzzper.nl en zzptarief.nl vermeld in het artikel: Zzp'ers moeten loon naar werk krijgen'. Martijn Pennekamp werd genoemd in het artikel.


NRC Handelsblad

In het artikel van 12 december 2015 werden ikwordzzper.nl en Het Ondernemerscollectief vermeld in het artikel: 'Eindeloos wachten op het geld'. Martijn Pennekamp werd genoemd in het artikel.


Zin magazine

Zin is een fris, informatief, verrassend, inspirerend en sprankelend merk voor vrouwen én mannen. In Zin nummer 9, 30 juli-26 augustus 2015 werd ikwordzzper.nl en zzptarief.nl vermeld in het artikel: 'Hoe word je zzp'er?'. Martijn Pennekamp werd genoemd in het artikel.


Da's Goed Geregeld

Da's Goed Geregeld is een informatief programma dat wordt uitgezonden op RTL 4 waarin allerhande financiële uitdagingen aan bod komen waar mensen mee te maken hebben. Martijn Pennekamp van ikwordzzper.nl legt in de tweede aflevering: 'Alles over ondernemen zijn en zzp'er worden' op 12 juli 2015 uit hoe het werkt om als zzp'er aan de slag te gaan.


VrijeStijl magazine

Het VrijeStijl magazine is het online lifestyle magazine voor zelfstandig professionals. Vol artikelen en video's die inspireren en entertainen op de vertrouwde 'zzp-manier'. Vanaf heden komt dit magazine iedere maand uit. In iedere editie van VrijeStijl behandelt Martijn Pennekamp van ikwordzzper.nl in zijn videocolumn een typisch zzp-onderwerp met een vleugje humor.

Klik hier om het magazine en de videocolomn bekijken.


Volkskrant

In de krant van de Volkskrant op woensdag 18 maart 2015 werd ikwordzzper.nl vermeld in de rubriek Werk | Economie. Martijn Pennekamp werd genoemd in het artikel: je geld opeisen is zo brutaal nog niet.


NRC Next

In de krant van woensdag 11 maart 2015 werd ikwordzzper.nl vermeld in de rubriek carrière over de belastingaangifte. Martijn Pennekamp werd genoemd in het artikel met acht tips voor de 114.000 zzp’ers die in 2015 voor het eerst hun aangifte moeten doen.


Hallo Nederland | Omroep Max

Op 19 februari 2015 werd Martijn Pennekamp geïnterviewd in door omroep Max welke voor het programma Hallo Nederland de grote groei van het aantal zzp kappers onder de loep nam.

Bekijk hier de aflevering.


Cosmopolitan 

In de Cosmopolitan van februari 2015 werden ikwordzzper.nl en zzptarief.nl genoemd in een artikel over uurtarieven voor zzp'ers. Martijn Pennekamp werd genoemd in het artikel.


Metro bijlage Ondernemen

Op 22 september 2014 publiceerde de Telegraaf Media Groep een bijlage bij de Metro. De bijlage over Ondernemen bereikt 1.4 miljoen lezers. Op de voorpagina was een advertorial te lezen van ikwordzzper.nl en Het Ondernemerscollectief.

Lees de bijlage digitaal via deze link.


Microsoft Office 365

In juni 2014 introduceerde Microsoft samen met ikwordzzper.nl en CLOUDFORYOU de ZZP Officebundel voor zzp'ers. Online Office 365 bestellen, betalen met iDEAL en direct een licentie ontvangen per mail. Om de campagne te ondersteunen volgde een filmploeg van Microsoft Martijn een dag, het filmpje waarin ikwordzzper.nl wordt gepromoot wordt door Microsoft gebruikt in online campagnes. Bekijk het filmpje via deze link.


Kwaliteit in de Zorg

In maart 2014 ontvingen 300.000 huishoudens en 30.000 artsen een exemplaar van Kwaliteit in de Zorg, gedistribueerd via Pulse Media Groep. Onze tips stonden in deze speciale editie waarbij wij startende zzp'ers in de zorg van ons bestaan op de hoogte brachten. De uitgave werd verder verspreid via Nu.nl en diverse medische platformen.


Landelijk nieuws ZZPTarief

Op 5 februari haalden we, na analyse van 700.000 berekeningen, via www.zzptarief.nl het landelijke nieuws. Zo stond er een artikel in de Telegraaf en werd Martijn Pennekamp geïnterviewd door RTL Nieuws.

Lees hier bijvoorbeeld een artikel op Z24.


Beroepen van de Toekomst | Telegraaf

In de bijlage van de Telegraaf van 23 december 2013 (oplage 400.000) stond onze advertorial met tips. 


Eindhovens Dagblad

Het Eindhovens Dagblad besteedde aandacht aan de zzp'er in de editie van 22 augustus 2013. Martijn Pennekamp werd geïnterviewd voor deze publicatie.


Kansen voor Ondernemers

Het blad: Kansen voor Ondernemers is een bijlage bij De Zaak welke naar 150.000 adressen in Nederland gestuurd is. In het blad vertelt Martijn over de kansen voor ondernemers op het gebied van collectieve voordelen.


De Zaak

De Zaak is kennisnetwerk voor ondernemers met een goed bezocht online portaal en een eigen blad met een oplage van 150.000 exemplaren. In de editie van mei 2013 wordt Martijn Pennekamp geïnterviewd in het artikel: "De Pijn van de zzp'er".


Elsevier

Elsevier is een opinieblad dat orde wil scheppen in de informatiechaos. En dat vooral met betrekking tot de interessevelden economie, politiek, financiën, wetenschap en cultuur. Daarbinnen wordt geselecteerd op relevantie voor de lezers. Elsevier levert een bijdrage aan opinievorming en discussie over actuele onderwerpen. In de Elsevier van April 2013 werd de Winstbox Calculator genoemd en quotes van Martijn over de (mogelijke) gevolgen van de invoering van een winstbox voor ondernemers.


Libelle Academy

De Libelle Academy is een online platform met als doel om de lezers van de Libelle nog slimmer te maken. Martijn schreef in opdracht van Libelle de workshop "starten als zzp'er / freelancer".

Deze workshop kon je vanaf december 2012 online bestellen. Doel van de online workshop is een starter nog beter voorbereid van start te laten gaan.


Vakblad De Hypotheekadviseur

Het Vakblad De Hypotheekadviseur is een uitgave van Kluwer.
Het blad besteedde in augustus 2012 aandacht aan de problematiek in het verkrijgen van een hypotheek door flexwerkers en zzp'ers. De bank krijgt vaak de schuld.
Martijn werd hierbij geïnterviewd en gaf in het interview aan dat starters vaak onvoorbereid van start gaan en hierdoor deels zelf verantwoordelijk zijn.


Westfriese Zaken

Ook in zijn geboortestreek, West-Friesland, is de groei van Martijns ikwordzzper.nl niet onopgemerkt gebleven. In juni 2012 gaf Martijn een interview aan Westfriese Zaken. In het interview vertelt Martijn over zijn carrière.


FNV Zelfstandigen

Het FNV Zelfstandigen is 1 van de grootste belangenbehartigers voor zzp'ers met 15.000 leden. Leden ontvangen het blad "Eigen Baas".
In dit blad deelt Martijn Pennekamp tips en trucs met de lezers.


Het Parool

De freelance journalisten van Het Parool weten ons steeds meer te vinden. Zo krijgen we regelmatig het verzoek om een oproep te doen aan onze volgers op Twitter. Diverse artikelen zijn er verschenen met zzp'ers aangedragen door ons netwerk en ook werken we mee aan het interview.


MT Management Team

Management Team is een online platform voor managers en werkgevers met een magazine.
Voor de rubriek "Het Blije Werken" werd Martijn Pennekamp geïnterviewd voor het artikel: Flexibele werknemer mist sturing.


Nobiles Magazine

Nobiles is een on- en offline magazine voor studenten en starters. Ze informeren hoogopgeleide studenten en starters die zich oriënteren op studie, carrière en werkgever. Martijn Pennekamp werd geïnterviewd voor het artikel: De ZZP'er Zelfstandigheid Zorgt voor Perspectief.


BNR Nieuwsradio

We staan sinds 2012 op de lijst van BNR Nieuwsradio als het gaat om kennispartners op het gebied van zzp'ers. Indien er nieuwsitems zijn, kan de redactie terugvallen op o.a. de ervaring van de markt van Martijn Pennekamp. Zo wordt Martijn regelmatig om een mening gevraagd over een actueel onderwerp.


NOS

Door de onpartijdige kijk op de ontwikkelingen binnen de zzp'ers is Martijn een vaste kennispartner van de redactie van de NOS . Hij denkt mee met onderwerpen, deelt zijn kennis en gaan op zoek naar kandidaten voor nieuwsitems waaraan de NOS werkt.


Fontys

Binnen diverse opleidingen wordt ikwordzzper.nl als bron gebruikt door studenten: ze berekenen wat ze netto overhouden, halen branche-informatie op of doen klassikaal de gratis ZZP Competentiescan. Zo deden o.a. 60 leerlingen van Fontys Hogeschool deze test en vergeleken zij de uitslag met elkaar.
Het Clusius College in Hoorn stond samen met de Universiteit van Wageningen aan de basis van deze scan.


Spits

In april 2011 verscheen er een artikel in Spits waarin de startende zzp'er meer wegwijs wordt gemaakt in het ondernemerschap. Voordat het artikel verscheen, hield de journalist een interview met Martijn Pennekamp. Lees het artikel via deze link.


Rabobank

De Rabobank is de grootste MKB-bank van Nederland. Vooral op het gebied van advies aan startende zzp'ers loopt deze bank voorop. Diverse lokale Rabobanken raden ikwordzzper.nl aan hun klanten aan.
Ook op diverse websites van de Rabobank staat een link naar onze site.


Rijksoverheid

Antwoord voor bedrijven geeft antwoord op belangrijke ondernemersvragen. Op diverse onderdelen van deze site van de overheid wordt ikwordzzper.nl aanbevolen.

Zo wordt onze site bijvoorbeeld aangeraden in dit artikel over de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR).


Nu.nl

Vanaf juni 2012 schrijft Martijn opninie voor Nu Zakelijk een onderdeel van Nu.nl. Op basis van actuele onderwerpen zal Martijn zijn opinie over de zzp doelgroep delen met de lezers.

Blogs

ZZP Agenda

februari
06
Online | 19.00 uur

Succesvol starten als zzp'er

maart
06
Online | 19.00 uur

Succesvol starten als zzp'er