gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Test jezelf

Weet je zeker of je zzp'er wilt worden? Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je de stap zet om te starten als zzp'er. Ben je nog niet zo zeker van jouw kwaliteiten als potentiële zzp'er? Dan is het verstandig om jezelf eens te testen.

Waarom een ondernemerstest doen?

Als je een test doet, wordt het duidelijk waar jouw kwaliteiten liggen als zzp'er. Verder krijg je inzicht in jouw verbeterpunten en zorg je dat je nog beter van start zal gaan als zzp'er. Speciaal voor jou hebben we een ondernemerstest ontwikkeld. De ZZP Competentiescan geeft je een voorbeeld van het type ondernemer dat je zou kunnen worden.

ZZP Competentiescan (beknopt rapport)

In samenwerking met het Clusius College uit Hoorn en de Universiteit van Wageningen hebben wij een gratis zzp ondernemerstest gemaakt: de ZZP Competentiescan.

Deze scan van veertig vragen geeft een beknopt beeld van jouw zzp-profiel. Wat voor soort zzp'er ben je, waar liggen je sterke punten en waar ben je wellicht minder sterk in?

Start de gratis zzp competentie scan hier

Je kunt de scan gratis maken door hier te klikken. De scan is ontwikkeld in samenspraak met de Universiteit van Wageningen en leert je, op basis van het model van Quinn, bepalen wat voor soort zzp'er je zou kunnen worden. Na het invullen van de test sturen wij jou een persoonlijk rapport per mail toe.

Hoe ga je om met verbeterpunten?

Je weet na het doen van de ZZP Ondernemerstest wat jouw sterke punten én jouw verbeterpunten zijn. Bekijk nu welke punten het succes van je bedrijf bepalen.

Om een voorbeeld te noemen: stel je bent financieel niet zo goed onderlegd. Bepaal dan hoe belangrijk dit is binnen je bedrijf. Als je bijvoorbeeld een klussenbedrijf begint, is het niet van levensbelang voor je bedrijf om heel veel financiële kennis te hebben. Wel heb je een bepaalde basis nodig om een gezond bedrijf op te bouwen. Hoe bereken je een goed uurtarief, hoe regel je bepaalde zaken financieel binnen je bedrijf?  Voor de overige zaken kun je dan uiteraard een goede boekhouder of accountant inschakelen.

Als je onvoldoende weet om te kunnen beoordelen of je bedrijf financieel gezond is, onvoldoende weet om beslissingen te kunnen nemen die financiële consequenties hebben, dan is het belangrijk om een cursus of training te volgen, of je goed te laten begeleiden.

Vaardigheden verbeteren

Een ander voorbeeld: stel, je hebt bijna geen verkoopervaring of je vindt het moeilijk. Bijna elke ondernemer heeft met verkoop te maken. Je moet je diensten of producten kunnen verkopen, een gesprek kunnen voeren met een potentiële klant, nieuwe contacten kunnen leggen, netwerken, een ander kunnen overtuigen om met jou in zee te gaan. Zonder verkoop geen klanten, zonder klanten geen succes. Dit is dus cruciaal voor je bedrijf. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk verkoopvaardigheden opdoet.

Workshops

Er zijn allerlei workshops, opleidingen en trainingen die je kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan acquisitie- of verkooptrainingen, financieel inzicht in je bedrijf, trainingen op het gebied van marketingcommunicatie, social media of meer op het persoonlijke vlak: timemanagement, persoonlijke communicatie enzovoorts. Ook kun je je individueel laten begeleiden of trainen zodat je precies aan datgene kunt werken wat jij nodig hebt om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf.

Ikwordzzper.nl werkt samen met coaches die jou als (startende) zzp’er kunnen helpen met jouw verbeterpunten en dus bij het succesvol starten én laten groeien van je bedrijf. Bekijk wat ze voor jou kunnen betekenen via www.zzpcoaches.nl

Corona noodfonds

Ben je al gestart als zzp'er en heb je inkomstenverlies als gevolg van de coronacrisis? Goede kans dat je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de overheid uit het Corona Noodfonds Steunpakket. Met deze scan weet je het in 2 minuten.
Start ZZP Corona Scan.

Volgende stap: Kies een rechtsvorm

Nu je jouw ondernemerskwaliteiten hebt getest en je zeker weet dat je de juiste competenties bezit, is het tijd om over praktische zaken na te denken. Welke rechtsvorm ga je bijvoorbeeld kiezen? Welke rechtsvormen zijn er en welke past het beste bij jou?

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Ondernemingsplan

Het maken van een ondernemingsplan is een tijdrovende klus. Toch is een ondernemingsplan zeer belangrijk om goed van start te kunnen gaan. Je legt middels zo'n plan direct een goed fundament onder je plannen. Het maken van een ondernemingsplan zorgt ervoor dat je over alle onderwerpen die bij het starten als zzp'er komen kijken, gaat nadenken.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord