• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 3 min

#ZZPUpdate week 43: Zzp’ers helpen elkaar en nieuwe oplossing verzekert nabestaanden zzp'ers van pensioen

Ikwordzzper praat je bij. Deze week:

BrightPensioen lanceert financiële zekerheid voor je nabestaanden bij overlijden

Deze week lanceerde BrightPensioen, de Bright Nabestaandenverzekering voor zzp’ers. Met deze verzekering zorg je er als ondernemer voor dat je nabestaanden altijd het totale pensioenbedrag ontvangen. Ook als je eerder komt te overlijden. De Bright Nabestaandenverzekering is ontwikkeld in samenwerking met Dazure en Allianz.

Mocht je komen te overlijden, dan gaat je opgebouwde pensioen bij Bright naar je nabestaanden. Hier heb je natuurlijk geen verzekering voor nodig. Het unieke aan de nabestaandenverzekering van Bright is dat deze verzekering het uit te keren pensioenbedrag 100% aanvult tot het bedrag dat op de einddatum in de pot zou zitten.  

Met deze verzekering komt BrightPensioen tegemoet aan de wensen van zzp’ers. Om te zorgen dat je als zzp’er je nabestaanden financieel goed achterlaat, ligt het verzekerd bedrag tussen de

€25.000 en €500.000. Je kan dit bedrag tussentijds aanpassen zodat de verzekering altijd past bij jouw persoonlijke situatie en betaal je nooit te veel. 

Leestip: Hoe kan ik pensioen opbouwen als zzp'er?

Problemen met de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Screeningsautoriteit Justis geeft al weken geen VOG’s meer af door een storing in hun systemen. Dit dupeert zzp’ers doordat zij niet kunnen starten met sommige opdrachten. De autoriteit geeft aan dat het einde van de storing voorlopig nog niet is opgelost.

Justis geeft aan dat een softwarefout de oorzaak is van de storing. Er is dus geen sprake van een hackaanval of cybercriminaliteit. Helaas is er geen andere mogelijkheid beschikbaar voor het aanvragen van een VOG.

De VOG is in bepaalde sectoren nodig om aan te tonen dat het justitiële verleden geen bezwaar is voor het uitvoeren van een opdracht. Zo is een VOG vaak verplicht in de zorg, onderwijs, kinderopvang en het bankwezen.

Justis verwacht lange wachttijden zodra de storing is opgelost. Vraag dus op tijd een VOG aan zodat je als zzp’er geen inkomsten misloopt.

Bron: ZiPConomy

Zzp'ers vaak als mentor aan de slag

Het beeld van zzp’ers die in hun eentje aan het werk zijn om het werk van opdrachtgevers uit te voeren kan de prullenbak in. Dit blijkt uit onderzoek van platform Fiverr. Ruim een kwart van de zzp’ers verricht weleens belangeloos werk voor non-profit organisaties. Ook zijn veel zzp’ers als mentor betrokken bij mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 27% van de zzp’ers, andere zzp’ers helpt met het opzetten van een eigen onderneming. Het beeld dat zzp’er individueel te werk gaan, raakt dus steeds meer achterhaald.

De maatschappelijke betrokkenheid van zzp’ers komt ook terug in de keuze voor het aannemen van een opdracht.

Ruim 40% geeft aan dat een inclusieve bedrijfscultuur van doorslaggevend belang is voor een samenwerking. Nog eens bijna 40% zegt specifiek te werken met opdrachtgevers waar een positieve bedrijfscultuur aanwezig is.

Bron: De Ondernemer

 

Lees hier al het nieuws van ikwordzzper.nl

ZZP Stappenplan

ZZP Stappenplan

Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.

Pak deze pensioen downloads gratis mee!

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.