gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Zzp-peiling: D66 grote winnaar, PvdA bijna gehalveerd

18 december 2014

D66 is grootste zzp-partij met 49 zetels, VVD volgt met 41 zetels
D66 zou de grote winnaar zijn, als er nu verkiezingen worden gehouden onder de bijna één miljoen zzp’ers in Nederland. D66 is met afstand de grootste zzp-partij, met omgerekend naar landelijke resultaten 49 zetels.

D66 is grootste zzp-partij met 49 zetels, VVD volgt met 41 zetels
D66 zou de grote winnaar zijn, als er nu verkiezingen worden gehouden onder de bijna één miljoen zzp’ers in Nederland. D66 is met afstand de grootste zzp-partij, met omgerekend naar landelijke resultaten 49 zetels. Dat blijkt uit een peiling van de ZZP Barometer onder 1.026 zzp’ers. “Het aantal zzp’ers groeit en staat gelijk aan 15 zetels, een significante groep kiezers,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

De opmars van de D66 onder zzp’ers is een trend die al sinds medio 2012 zichtbaar is. “D66 profiteert duidelijk van zijn rol als constructieve oppositiepartij door bijvoorbeeld de voorgenomen afschaffing van de zelfstandigenaftrek tegen te houden,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer. Over drie maanden, op 18 maart 2015, vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Deze verkiezingen zijn belangrijk voor de coalitiepartijen VVD en PvdA, omdat deze indirect bepalen wie er in de Eerste Kamer wordt gekozen.

PvdA bijna gehalveerd
Regeringspartij VVD wint ook een aantal zetels (+3) ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, maar coalitiepartner PvdA zakt dieper weg (-2) en komt nu uit op slechts 8 zetels. De partij is nu bijna gehalveerd ten opzichte van de zzp-peiling aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. CDA is in de afgelopen twee jaar zelfs verdrievoudigd, maar de afgelopen maanden vond er een stagnatie plaats (10 zetels).

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord