gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Uurtarief freelancers 7 procent hoger dan vorig jaar

28 augustus 2018

Het uurtarief van freelancers is gemiddeld 7% hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Hoofdkraan.nl op basis van ruim 19.000 offertes. Het gemiddelde uurtarief van de freelancer ligt nu op € 46,- in tegenstelling tot € 43,- vorig jaar.

In Groningen verdient de freelancende ondernemer gemiddeld het meest met € 54,- per uur. In Flevoland ligt het uurtarief met een gemiddelde van € 40,- het laagst. Van de vier grootste steden is de freelancer uit Utrecht het duurst met € 48,- per uur en de Rotterdamse het goedkoopst met € 41,-.

Gemiddeld uurtarief per branche

In het onderzoek werden de branches Analyse & Advies, Design & Multimedia, Financieel & Administratie, Management & Organisatie, Marketing & Communicatie, Tekst & Vertaling en Website & Applicaties meegenomen. Vooral freelancers in de financiële dienstverlening verdienen meer: zij verdienen gemiddeld zo’n 10% meer dan vorig jaar.

Gemiddeld uurtarief per branche 2017 2018 Verschil in percentage
Tekst & Vertaling € 36 € 39 + 8%
Management & Organisatie € 40 € 42 + 5%
Financieel & Administratie € 41 € 45   + 10%
Design & Multimedia € 43 € 46 + 6%
Marketing & Communicatie € 43 € 47 + 7%
Website & Applicaties € 47 € 47     0%
Analyse & Advies € 54 € 52 - 3%

In vrijwel alle branches is het uurtarief gestegen – met uitzondering van de branche ‘analyse en advies’: zij verdienen gemiddeld 3% minder dan vorig jaar. Freelance schrijvers en vertalers komen thuis met een uurtarief van € 39,-. Dat is, ondanks een stijging ten opzichte van vorig jaar, nog steeds ver onder het gemiddelde.

Bekijk hier het hele onderzoek op Hoofdkraan.nl.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord