gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tentoo publiceert whitepaper over wanbetalers in samenwerking met Ikwordzzper.nl

26 juli 2016

Het is misschien wel de grootste ergernis van zzp’ers: opdrachtgevers die facturen te laat of zelfs niet betalen. Veel zelfstandigen komen hierdoor in financiële problemen. Tentoo publiceert een whitepaper over dit probleem. Daarin krijgen zzp’ers handvatten aangereikt waarmee ze wanbetalingen zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Martijn Pennekamp, oprichter van ikwordzzper.nl, noemt wanbetalers één van de grootste problemen voor zzp’ers: “Er staat voor ruim 700 miljoen euro aan rekeningen open bij zelfstandigen. Vooral startende zzp’ers komen snel in de problemen wanneer hun opdrachtgevers te laat betalen. Starters hebben vaak nog geen financiële buffer opgebouwd waarmee ze een periode zonder betalingen kunnen overbruggen.”

Geen zin in debiteuren

Ook Rob Ooms, manager van Tentoo ZZP-Support, erkent het probleem van wanbetalers: “De belangrijkste reden dat zzp’ers kiezen voor de dienst ZZP-Support is het gedoe rondom betalingen. Zo’n 90 procent van alle zzp’ers van ZZP-Support heeft daarom voor ons gekozen. Met ZZP-support wordt het hele proces rondom betalingen overgenomen. Opdrachten worden daarbij voorgefinancierd, zodat zzp’ers niet hoeven te wachten op hun geld.”

“Zzp’ers houden zich niet graag bezig met debiteurenbeheer,” vervolgt Ooms. “Ze zijn zelfstandige geworden omdat ze een passie hebben voor hun vak, niet omdat ze het leuk vinden om achter niet-betaalde facturen aan te gaan. Daarbij vinden ze het lastig te bepalen hoe ze het beste de klant kunnen benaderen over de factuur die niet betaald is.”

Gratis whitepaper

In samenwerking met Ikwordzzper.nl publiceert Tentoo een gratis whitepaper over dit heikel onderwerp. In de paper staat beschreven hoe zzp’ers de vervelende gevolgen van wanbetalingen zoveel mogelijk kunnen beperken. Ook biedt het handvatten hoe ze moeten omgaan met opdrachtgevers die te laat betalen.

Download hier de gratis whitepaper.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord