• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Tentoo publiceert whitepaper over wanbetalers in samenwerking met Ikwordzzper.nl

Het is misschien wel de grootste ergernis van zzp’ers: opdrachtgevers die facturen te laat of zelfs niet betalen. Veel zelfstandigen komen hierdoor in financiële problemen. Tentoo publiceert een whitepaper over dit probleem. Daarin krijgen zzp’ers handvatten aangereikt waarmee ze wanbetalingen zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Martijn Pennekamp, oprichter van ikwordzzper.nl, noemt wanbetalers één van de grootste problemen voor zzp’ers: “Er staat voor ruim 700 miljoen euro aan rekeningen open bij zelfstandigen. Vooral startende zzp’ers komen snel in de problemen wanneer hun opdrachtgevers te laat betalen. Starters hebben vaak nog geen financiële buffer opgebouwd waarmee ze een periode zonder betalingen kunnen overbruggen.”

Geen zin in debiteuren

Ook Rob Ooms, manager van Tentoo ZZP-Support, erkent het probleem van wanbetalers: “De belangrijkste reden dat zzp’ers kiezen voor de dienst ZZP-Support is het gedoe rondom betalingen. Zo’n 90 procent van alle zzp’ers van ZZP-Support heeft daarom voor ons gekozen. Met ZZP-support wordt het hele proces rondom betalingen overgenomen. Opdrachten worden daarbij voorgefinancierd, zodat zzp’ers niet hoeven te wachten op hun geld.”

“Zzp’ers houden zich niet graag bezig met debiteurenbeheer,” vervolgt Ooms. “Ze zijn zelfstandige geworden omdat ze een passie hebben voor hun vak, niet omdat ze het leuk vinden om achter niet-betaalde facturen aan te gaan. Daarbij vinden ze het lastig te bepalen hoe ze het beste de klant kunnen benaderen over de factuur die niet betaald is.”

Gratis whitepaper

In samenwerking met Ikwordzzper.nl publiceert Tentoo een gratis whitepaper over dit heikel onderwerp. In de paper staat beschreven hoe zzp’ers de vervelende gevolgen van wanbetalingen zoveel mogelijk kunnen beperken. Ook biedt het handvatten hoe ze moeten omgaan met opdrachtgevers die te laat betalen.

Download hier de gratis whitepaper.

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28