gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Opdrachtgeversverklaring vervangt modelovereenkomst

10 oktober 2017

Het nieuwe kabinet wil regels omtrent schijnzelfstandigheid aanpassen. Dat blijkt uit plannen waarop RTL Z de hand heeft weten te leggen. In plaats van de modelovereenkomst moet een zogenaamde opdrachtgeversverklaring duidelijkheid geven over (schijn)zelfstandigheid.

De opdrachtgever moet de verklaring invullen via een webmodule, aldus RTL Z. Ook wordt in de wet duidelijker gemaakt wat een ‘gezagsverhouding’ nu precies is, zodat er meer zekerheid ontstaat over of iemand echt zelfstandige is of niet.

Niet meteen boetes

Volgens RTL Z krijgen opdrachtgevers een jaar de tijd om te wennen aan de regels. In het eerste jaar na dat de opdrachtgeversverklaring wordt ingevoerd, zal de Belastingdienst voorzichtiger zijn met controles. Boetes worden dan ook niet direct gegeven.

Ook wil het nieuwe kabinet een minimum uurtarief instellen voor zzp'ers: verdien je minder dan € 15 tot € 18 per uur, dan ben je geen zelfstandige. Daarover lees je hier meer.

Bron: RTL Z.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord