• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 3 min

Ook zzp’ers komen in aanmerking voor gratis persoonlijk ontwikkeladvies

Worstel jij met je toekomst als zzp’er? Overweeg je misschien de overstap naar een ander beroep? Maak dan gebruik van de tijdelijke mogelijkheid om kosteloos een ontwikkeltraject te volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Het ontwikkeltraject is onderdeel van het crisisprogramma van de overheid 'NL Leert Door' en wordt aangeboden door ikwordzzper.nl in nauwe samenwerking met vakbond De Unie en de specialisten van Traject Consult.

Update 30/09/2020. Vanwege een stormloop deze regeling is er (voorlopg) helaas geen beschikbaarheid meer.

De coronacrisis zet de arbeidsmarkt op zijn kop. Mensen hebben te maken met reorganisaties, we zijn meer op afstand gaan werken en er zijn zelfs banen die verdwijnen. In sommige beroepen en vormen van dienstverlening is het toekomstperspectief danig verslechterd. De overheid heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies en voor omscholing. Iedereen die dat nodig heeft, kan gratis gebruik maken van het programma NL Leert Door.

Zicht op kansen in de crisis

NL Leert Door is een tijdelijke subsidieregeling die de overheid per 1 augustus in het leven heeft geroepen om iedereen die de gevolgen ondervindt van de coronacrisis, zicht te bieden op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Hierdoor kan iedere werkende, dus ook de zzp’er, kosteloos een ontwikkeltraject volgen, van advies tot (bij)scholing.

Zo kunnen mensen vaardigheden leren om ander werk te kunnen verrichten binnen de organisatie waar ze al werkzaam zijn, of om beter inzetbaar worden voor andere bedrijven. Maar de ondersteuning uit het NL Leert Door-pakket kan ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen.

 

Wij vinden het belangrijk dat juist zzp'ers gebruik kunnen maken van deze regeling

Martijn Pennekamp, oprichter ikwordzzper.nl

Wel is het zaak om er snel bij te zijn, want het budget voor deze regeling is beperkt en op is op. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat ervan uit dat er zo’n 50.000 tot 80.000 cursussen en trainingen gerealiseerd kunnen worden.

Betrouwbare coachingpartner voor zzp’ers

Martijn Pennekamp, oprichter van Ikwordzzper.nl: 'Omdat juist veel zzp’ers zwaar worden getroffen door de coronacrisis en wij het belangrijk vinden dat zzp’ers gebruik kunnen maken van de regeling, hebben wij de handen ineen geslagen met De Unie. Samen hebben we alvast een aantal ervaren coaches van hun betrouwbare coachingpartner Traject Consult geselecteerd. Op die manier vergroten we de kans dat jouw traject daadwerkelijk kan worden uitgevoerd en ben je als zzp'er verzekerd van deskundige begeleiding.'

Om gebruik te maken van de scholingsmogelijkheden hoeven deelnemers zich alleen aan te melden. Traject Consult handelt verder de administratie en kosten af.

‘Regelmatig nadenken over toekomst werk’

Wouter Koolmees (SZW) is blij dat mensen al deze zomer al aan de slag kunnen met een professionele loopbaanadviseur: ‘Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.’

ZZP Agenda

Hulp bij jouw boekhouding?

Hulp bij jouw boekhouding?

Wil je zeker zijn dat je alle aftrekposten gebruikt als zzp'er? Bespaar kosten door je boekhouding zelf te doen met begeleiding van een ervaren boekhouder.