gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nog voldoende domeinnamen beschikbaar voor Nederlandse zzp'ers

1 juni 2017

Er zijn Nederland nog voldoende domeinnamen beschikbaar voor nieuwe zzp'ers en ondernemers. Dit blijkt uit een onderzoek van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).

Ruim 80% van de Nederlandse zelfstandig ondernemers heeft namelijk zonder problemen de domeinnaam van zijn eerste voorkeur geregistreerd. Slechts 9% heeft te maken gehad met domeinkaping, waarbij je een hoge prijs betaalt om een domeinnaam te bemachtigen.

Het onderzoek werd gedaan onder bijna 1.400 ondernemers. Zo’n 7% van de ondernemers zegt zijn volledige omzet uit zijn website te halen: 15% haalt meer dan de helft van zijn omzet via zijn website. Dat kan door bijvoorbeeld het online verkopen van producten of acquisitie. 69% van de respondenten heeft een .nl-domeinnaam geregistreerd.

Bereid om te betalen

Hoewel minder dan 1 op de 10 zzp’er ooit te maken heeft gehad met domeinnaamkaping, geeft 68% aan bereid te zijn om te betalen om een bezette domeinnaam te bemachtigen. Gemiddeld heeft een zzp’er hier € 139 voor over. Onder potentiële ondernemers ligt dit bedrag met € 227 duidelijk hoger. Ook is een groter deel van hen, namelijk 80%, bereid om een bedrag op tafel te leggen als een domeinnaam al bezet is.

Uit het onderzoek van SIDN blijkt verder dat ondernemers gemiddeld twee domeinnamen in hun bezit hebben en bijna 10 uur per maand besteden aan het onderhoud van hun website. Ruim 80% van de potentiële ondernemers geeft aan een domeinnaam te registreren zodra ze hun eigen bedrijf daadwerkelijk starten, 7% heeft dit al voor de start gedaan.

Online ondernemen

“Ondernemen doe je vandaag de dag voor een belangrijk deel online. Je kunt als bedrijf of ondernemer eigenlijk niet meer zonder een eigen website. En een goede domeinnaam draagt in belangrijke mate bij aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf of webshop”, aldus Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN. “Een meerderheid van 59% van de Nederlandse ondernemers doet deels of geheel online zaken. Kijkend naar de toekomst zal dit percentage oplopen, aangezien 82% van de potentiële ondernemers online intenties heeft. Het registreren van een passende domeinnaam wordt dus steeds belangrijker.”

TIP Lees ook eens onderstaande kennisartikelen om je online vindbaarheid te vergroten.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord