gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 19: FNV wil minder flexwerkers en hoogleraren pleiten voor halvering zelfstandigenaftrek

12 mei 2017

Deze week in het nieuws: FNV-voorzitter Han Busker wil flexwerken een halt toeroepen en twee hoogleraren pleiten voor een 'vlaktaks'. Dit zou de verschillen tussen zelfstandig ondernemerschap en loondienst verkleinen. Daarvoor zou de zelfstandigenaftrek gehalveerd moeten worden, de MKB-winstvrijstelling beperkt en de FOR afgeschaft. Ook stelt het kabinet € 10 miljoen beschikbaar voor investeerders om startups te helpen bij de financiering. Lees meer in dit overzicht.

FNV-voorzitter pleit voor minder flexwerkers

In een interview met het Algemeen Dagblad stelt Han Busker, voorzitter van de FNV, dat het duurder zou moeten worden voor opdrachtgevers om flexwerkers, zoals zzp’ers, in te huren.

De FNV wil de flexibilisering van de arbeidsmarkt tegengaan. Werknemers zouden steeds minder vaak een vast contract krijgen. De oplossing volgens Busker is het duurder maken om flexwerkers in te zetten. Dat zou kunnen door de lasten die de werkgever voor zijn werknemer moet betalen te verlagen of door minimumtarieven voor zzp’ers in te voeren.

In het nieuwsoverzicht van week 11 kon je al lezen dat Busker ook pleitte voor afbouw van de fiscale voordelen voor zzp’ers.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Hoogleraren stellen halvering zelfstandigenaftrek voor

Twee hoogleraren, Koen Caminada en Leo Stevens, stellen in het Weekblad Fiscaal Recht dat een zogenaamde ‘vlaktaks’ arbeid goedkoper zou maken en zou leiden tot minder verschillen tussen loondienst en zelfstandig ondernemerschap. ZiPConomy.nl publiceerde dit nieuws gisteren.

Voor zzp’ers zou dat betekenen dat de zelfstandigenaftrek gehalveerd zou moeten worden, de MKB-vrijstelling beperkt en de FOR (fiscale oudedagsreserve) afgeschaft. Stevens, emeritus hoogleraar fiscale economie, is al jaren voor het afschaffen van fiscale voorzieningen voor zelfstandigen. Dit zou namelijk de oorzaak zijn van de groei van het aantal zzp’ers.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Kabinet stelt tien miljoen euro beschikbaar voor startups

Tien miljoen euro: zoveel wil het kabinet vrijmaken voor investeerders die helpen met de financiering van startups. Het moet op deze manier makkelijker worden voor jonge bedrijven om hun bedrijf te financieren. Dat meldt NU.nl.

Met de regeling, de zogenoemde SEED Cpital-regeling, wil het kabinet € 52 miljoen per jaar investeren voor de stimulering van innovatieve bedrijven. Lees hier meer over de SEED-regeling.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord