• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Kredietlimiet van Qredits wordt verhoogd naar €150.000,-

Om te voldoen aan de grote kredietbehoefte van MKB ondernemers gaat Qredits MKB-kredieten verstrekken. Zowel startende als bestaande ondernemers die niet bij de bank terecht kunnen komen hiervoor in aanmerking. Het MKB-krediet is een zakelijke lening tussen de €50.000 en €150.000.

Zoals aangekondigd in de Miljoenennota van 17 september zal Qredit Microfinanciering Nederland, als onderdeel van het stimuleringspakket van Ministerie van Economische Zaken, een extra financieringsproduct in de markt zetten.

Om te voldoen aan de grote kredietbehoefte van MKB ondernemers gaat Qredits MKB-kredieten verstrekken. Zowel startende als bestaande ondernemers die niet bij de bank terecht kunnen komen hiervoor in aanmerking. Het MKB-krediet is een zakelijke lening tussen de € 50.000 en € 150.000.

Citaat uit de miljoenennota

"Voor microkrediet komt 30 miljoen euro beschikbaar via Qredits. Het kredietplafond voor stichting Qredits kan zo worden verhoogd tot 150.000 euro, waarmee zo’n 3.000 kleine bedrijven financiering kunnen krijgen diezij anders niet zouden verwerven. Ook verzekeraars zullen 30 miljoen euro ter beschikking stellen aan Qredits.

De kredietverhoging is mede mogelijk gemaakt door 30 miljoen euro van Ministerie van Economische Zaken en 30 miljoen euro van verzekeraars"

Ingangsdatum

Naar verwachting is het vanaf 1 november 2013 mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een MKB-krediet.

Naast het MKB-krediet zal Qredits haar andere diensten & producten, waaronder het microkrediet tot  €50.000, blijven aanbieden.

Wil je meer weten wat microfinanciering is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel: Wat is Microfinanciering?

Blogs

ZZP Agenda