gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Kamer van koophandel gaat startende zzp'er € 50,-- kosten.

25 november 2013

Als je een nieuw bedrijf inschrijft in het Handelsregister, moet je als zzp'er vanaf een nader te bepalen datum in 2014 een eenmalige inschrijfvergoeding van € 50,- betalen. Dit is het gevolg van de nieuwe Wet op de Kamer van Koophandel, die op die datum ingaat. De invoering is nog afhankelijk van de formele politieke besluitvorming over deze maatregel.

Als je een nieuw bedrijf inschrijft in het Handelsregister, moet je als zzp'er vanaf een nader te bepalen datunm in 2014 een eenmalige inschrijfvergoeding van € 50,- betalen. Dit is het gevolg van de nieuwe Wet op de Kamer van Koophandel, die op die datum ingaat. De invoering is nog afhankelijk van de formele politieke besluitvorming over deze maatregel.

De inschrijfvergoeding betaalt je als je een onderneming, vereniging of stichting start. Deze vergoeding dekt de administratieve kosten die aan een (eerste) inschrijving zijn gebonden. Het 'kerkgenootschap' is de enige rechtsvorm die vrijgesteld is.

Je betaalt een (eenmalige) inschrijfvergoeding als:

  • Je een onderneming, vereniging of stichting start;
  • Je een onderneming voortzet of overneemt;
  • er bij fusie of splitsing een nieuwe onderneming ontstaat.

Bron: Kamer van koophandel

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord