gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Helft van de ondernemers is lid van vereniging

19 april 2019

De helft van de Nederlandse ondernemers is lid van een vereniging. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Kamer van Koophandel. Mkb'ers (62%) zijn overigens vaker lid van een vereniging dan zzp'ers (43%).

In het onderzoek, 'De rol van ondernemersverenigingen', werden ruim 1.000 ondernemers betrokken. Er werd onderscheid gemaakt tussen lokale ondernemersverenigingen en landelijke brancheverenigingen. Ongeveer een op de drie ondernemers is lid van een ondernemersvereniging, drie op de tien is lid van een branchevereniging.

Motivatie

Ondernemers worden voornamelijk lid om in contact te komen met collega ondernemers en om hun netwerk te vergroten. Een branchevereniging wordt vaak gekozen vanwege de informatie over de branche en wet- en regelgeving. Een ondernemersvereniging ziet men vaker als verbindende factor, terwijl een branchevereniging als voorlichter wordt gezien.

Geen lid

De overige helft van de Nederlandse ondernemers die niet lid zijn van een vereniging, zegt voldoende aan zijn eigen netwerk te hebben of vindt dat een lidmaatschap niet voldoende toevoegt. Ondernemers die in het verleden wel lid waren van een vereniging, zeggen dat zij het lidmaatschap beëindigden omdat het te weinig opleverde.

Download het onderzoek 'De rol van ondernemersverenigingen'.

Bron: Kamer van Koophandel

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord