gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Flinke omzetstijging freelancers in 2014

16 januari 2015

Nederlandse freelancers hebben een succesvol 2014 achter de rug. Freelancers zagen hun gemiddelde omzet het afgelopen kalenderjaar met 6,5 procent stijgen ten opzichte van 2013, constateert payrollbedrijf Tentoo in de jaarmonitor 2014. De toename komt vooral dankzij een stijging van het aantal gewerkte uren. Gemiddeld werkten freelancers in 2014 6 procent meer.

Nederlandse freelancers hebben een succesvol 2014 achter de rug. Freelancers zagen hun gemiddelde omzet het afgelopen kalenderjaar met 6,5 procent stijgen ten opzichte van 2013, constateert payrollbedrijf Tentoo in de jaarmonitor 2014.

De toename komt vooral dankzij een stijging van het aantal gewerkte uren. Gemiddeld werkten freelancers in 2014 6 procent meer.

Paul den Ronden, algemeen directeur Tentoo: “Freelancers zijn in trek. Bedrijven hebben in 2014 2,4 procent meer gebruik gemaakt van freelancers. Ook in absolute aantallen is het aantal bedrijven dat freelancers inhuurde toegenomen. We merken dat vooral jonge freelancers erg gewild zijn. De groep tot 34 jaar heeft het buitengewoon goed gedaan, met een gemiddelde omzetstijging van ruim 10 procent.”

Rotterdam koploper
Rotterdamse freelancers hadden in 2014 de grootste omzetstijging (14 procent). Collega’s in andere steden deden het minder. In Eindhoven daalde de gemiddelde omzet zelfs met 11,5 procent. Den Ronden: “In Eindhoven nam het aantal jonge freelancers extreem toe. Zij werken tegen een relatief laag uurtarief, waardoor de gemiddelde omzet van alle freelancers daalde. In Rotterdam bleef het aantal jonge freelancers nagenoeg gelijk. Aangezien freelancers gemiddeld meer verdienden, kon de omzet daardoor hard stijgen.”

gemiddeldeomzetstijging

Uurtarieven stijgen
Net als in de voorgaande kwartalen van 2014 nam de gemiddelde omzet van freelancers in het laatste kwartaal toe (6,6 procent). Deze toename was te danken aan een hoger uurtarief. Deze tarieven stegen met 4,8 procent. In de voorgaande kwartalen nam de omzet van freelancers vooral toe doordat ze meer uren konden werken. Met name freelancers tot 24 jaar verdienden in het vierde kwartaal meer. Zij hadden een gemiddelde omzetstijging van 25 procent.

De volledige Jaarmonitor 2014 is hier te lezen.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord